Віталій Андронов залишив посаду головного тренера жіночої збірної України з гандболу

Головний тренер жіночої збірної України з гандболу Віталій Андронов залишив свою посаду. Коуч написав заяву про звільнення за власним бажанням.

Під керівництвом Андронова жіноча збірна України вперше за 14 років вийшла на чемпіонат світу. На світовій першості у листопаді-грудні 2023 року українки подолали попередній етап, а в основному раунді посіли останнє місце у групі 4.

“Дуже шкода, що Віталій Андронов залишив команду. Віталій Миколайович написав заяву про звільнення за власним бажанням і вислав її у п’ятницю, за два дні до початку зборів. Для нас це стало повною несподіванкою. Велася планомірна робота по організації збору, ми сподіваємось що зі здоров’ям Віталія Миколайовича все гаразд. Зараз всі сили та увага – на підготовку та виступи збірної, а вже після матчів будемо розбиратись, що сталося.

Судячи з усього, на такому рішенні Віталія Миколайовича позначились великі випробування за останній час: ігри збірної, численні травми гравців, не зовсім вдалі виступи у чемпіонаті Польщі. Потрібно розуміти, що нервова система спортсмена, тренера дещо інша ніж у звичайної людини. Ми підтримуємо Віталія Миколайовича, бажаємо йому нових перемог у кар’єрі. Сподіваємось на його повернення з новими силами, новими можливостями та новими знаннями, які принесуть користь нашим національним командам”, – заявив президент Федерації гандболу України Андрій Мельник.

У найближчих поєдинках національною командою керуватиме Борис Чижов. Рішення про нового наставника Федерація гандболу України прийме після найближчих матчів відбору на Євро-2024.

Збірна України розпочала тренувальний збір в Ужгороді перед поєдинками кваліфікації чемпіонату Європи. “Синьо-жовті” проведуть два матчі зі збірною Ізраїлю 29 лютого та 2 березня.

Збірна України посідає друге місце у групі 2 відбору на Євро-2024. “Синьо-жовті” набрали два очки, програвши Німеччині та перемігши Словаччину у попередніх зустрічах.

Читайте також: