ТОП-5 нічних перекусів для тих, хто стежить за вагою

Здорове харчування – запорука стрункої фігури та чудового самопочуття. Проте, іноді перед сном виникає бажання перекусити. Аби не нашкодити фігурі, важливо обирати корисні продукти. Ось кілька здорових закусок, які можна їсти перед сном.

Овочі та хумус

Якщо ви хочете споживати більше їжі, але не набирати зайвих калорій, то вам слід обирати такі снеки, які мають багато води та клітковини. Це саме те, що можна сказати про овочі.

Горнятко свіжої моркви, селери, перцю, огірків або цукіні дасть вам лише від 25 до 50 калорій. Але це не все, ці продукти також наситять вас і забезпечать організм вітамінами, мінералами та антиоксидантами, які піклуються про ваше здоров’я.

Фрукти і горіхове масло

Фрукти – це чудовий варіант перекусу, який підійде навіть пізно ввечері. Як правило, вони мають низьку калорійність та багаті на клітковину.

Коли вам захотілося солоденького, краще обирайте фрукти: природний цукор у їх складі допоможе задовольнити вашу тягу без шкоди для здоров’я.

Якщо ж просто фруктів вам недостатньо, ви можете спробувати занурити їх у нежирний грецький йогурт або невелику кількість арахісового масла.

Продукти, які багаті на білок

Їжа, що містить багато білка, допомагає заспокоїти апетит. Така їжа, як і клітковина, довше залишається в шлунку, тому ви не зголоднієте швидко. Серед таких продуктів можна виділити горіхи, але треба слідкувати за кількістю, бо вони мають багато калорій.

Інші хороші перекуси – це молочні продукти з низьким вмістом жиру, наприклад, йогурт або сир. Яйця також є чудовим джерелом білка.

Попкорн

Якщо ви хочете посмакувати чимось хрустким, замініть чипси або крекери на щось більш корисне. Попкорн без масла має лише 31 калорію за горнятко. Щоб зробити його смачнішим, ви можете додати часниковий порошок, чорний перець або інші приправи з низькою кількістю калорій.

Вівсянка

Вівсянка не тільки підходить для сніданку, але й для вечері. Вівсяна каша – це цілозернова їжа, яка має багато клітковини, і в ній 4 грами речовини та пів склянки сухого продукту. Вівсяна каша має приблизно 160 калорій за порцію, і в ній мало жиру та цукру.

Читайте також: