5 повсякденних звичок, які можуть прискорити метаболізм

Для покращення метаболізму не потрібні виснажливі тренування чи кардинальні зміни у житті. Завдяки простим, але ефективним повсякденним звичкам ви можете значно пришвидшити обмін речовин та відчути прилив сил та енергії.

Споживайте білок з кожною порцією їжі

Білок – це речовина з найвищим тепловим ефектом, яка допомагає вам знижувати кількість калорій. Коли ви їсте продукти, що містять багато білка, з кожним прийомом їжі або між ними, ви стимулюєте свій метаболізм. Тому не забувайте додавати до свого сніданку яєчню, а також використовувати грецький йогурт для салатів або їсти індичку чи куряче м’ясо як гарнір, оскільки ці продукти дуже багаті на білок.

Їжте більше гострої їжі

У перці є сполука – капсаїцин, яка викликає почуття паління, коли ви споживаєте пікантні страви та продукти. Багато людей люблять додавати гострий перець до своїх страв для смаку та пряності, але він також може бути дуже корисним для поліпшення вашого метаболізму. Хоча це прискорення після їжі пікантної їжі не триває довго, воно все одно може позитивно вплинути на те, скільки калорій ви зможете згоряти протягом дня.

Пийте більше кави та зеленого чаю

Кофеїн – це речовина, яка є і в каві, і в зеленому чаї. Кофеїн також може прискорити ваш метаболізм, і це одна з причин, чому його включають до добавок, що призначені для зменшення жиру. Хоча такі продукти можуть мати небезпечну дозу кофеїну, у натуральній кількості він безпечний для більшості людей. А чашка чорної кави або свіжого чаю також може покращити зволоження вашого організму, а це завжди корисно для тіла та загального здоров’я.

Споживайте більше натуральної їжі

Вам, безперечно, відомо, що найкращі для здоров’я є ті продукти, які не зазнали сильної обробки, і вони мають більше харчових речовин, ніж ті, які були сильно оброблені. Тому збагатіть своє харчування низькокалорійними білками, цільними злаками, горіхами та насінням – і це допоможе вам підвищити ефективність свого метаболізму. У таких продуктах також, швидше за все, мало цукру та штучних добавок, а також ви отримаєте у них волокна, які можуть сприяти втраті ваги.

Пийте менше алкоголю

Алкоголь – це лише джерело порожніх калорій, і часто у таких напоях ви також знайдете багато цукру, який також не принесе користі вашому організму. І якщо ви будете регулярно вживати його у великій кількості, це може негативно вплинути на багато аспектів вашого життя. Передусім, може погіршитися сон, а також алкоголь збільшує ризик зневоднення та порушує роботу важливих органів організму, а в кінцевому рахунку усе це відобразиться і на вашому метаболізмі.