2 ранкові напої, які можуть погіршити ваше самопочуття

У кожного з нас є свої ранкові ритуали, і один з найпоширеніших – це вибір напою, який зарядить нас енергією на весь день. Вода, кава, чай, сік – ось лише деякі з популярних варіантів. Але чи знаєте ви, що деякі з цих напоїв можуть мати неочікуваний побічний ефект: здуття живота. Розповідаємо, яких напоїв зранку краще уникати.

Протеїновий коктейль

Цей коктейль не тільки допомагає нам отримати білок і стимулює м’язовий ріст, але також має небажані наслідки, такі як гази та здуття живота. Протеїнові коктейлі тяжкі для травлення. Це може бути спричинено вмістом молочних продуктів або штучними підсолоджувачами. Якщо у вас вразлива система травлення, то вам варто обрати порошок з простішим складом, надаючи перевагу рослинним варіантам.

Фруктовий сік

Фруктовий сік також не рекомендується вживати зранку, адже може негативно впливати на наше травлення. Сік, який продається в магазині, зазвичай містить фруктовий концентрат, цукор, аромати і воду, а не натуральні фрукти. Все це може спричинити надмірні гази та здуття живота.

Також такі соки мають високий вміст фруктози – природного цукру, який знаходиться в фруктах. Це викликає ферментацію в кишківнику та може призвести до негативних наслідків. Деякі фруктові соки не містять клітковини, яка допомагає регулювати травлення. Якщо ви хочете покращити своє травлення, то краще робити соки рідшими, додаючи воду, або вживати свіжі фрукти.

Читайте також: