Користь редиски для нашого організму

Редиска – джерело корисних вітамінів, яких так не вистачає організму. Цей овощ багатий на рослинну клітковину, ефірні олії, вітаміни групи B та РР, кальцій, калій, залізо та магній.

Джерело вітамінів

Редиска зміцнює імунітет, а завдяки вмісту гірчичної олії, зігріває організм, покращує кровообіг, що особливо корисно під час вірусних захворювань та авітамінозу. Також вона допомагає контролювати тиск, зміцнювати судини та знижувати артеріальний тиск завдяки вмісту вітаміну РР, магнію та калію.

Овощ має низьку калорійність – 16 ккал на 100 г., тому він є незамінним для тих, хто худне, і взагалі покращує холестериновий обмін та нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту.

Редиска корисна для нервової системи – вітаміни групи В нормалізують роботу головного мозку та периферичної нервової системи.

В яких випадках може зашкодити

Редис не слід вживати людям з захворюванням печінки, шлунково-кишкового тракту та підшлункової залози. В деяких випадках високий вміст ефірної олії може дратувати слизову та погіршити травлення. Тому обов’язково простежте за тим, як організм реагує на редис. У декого може бути і індивідуальна нестерпність до редиски.