Тренер Олександра Усика назвав травму Тайсона Ф’юрі “підозрілою”

18 травня в Ер-Ріяді відбудеться об’єднавчий бій за звання абсолютного чемпіона світу у хевівейті між володарем поясів за версіями WBO/WBA/IBF/IBO у суперважкій вазі Олександром Усиком та чемпіоном WBC Тайсоном Ф’юрі.

Українець дуже наполегливо готувався до бою, який був заплановано на 17 лютого, та через травму Тайсона, поєдинок перенесли на весну. Але один із тренерів українця все ще сумнівається в правомірності травми.

Так, Сергій Лапін виданню Fruity Slots висловив думку, що бій не відбувся не через травму Тайсона, а через його поганий табір.

“Ходили чутки, що підготовка Ф’юрі не планується, і тоді промоутер Алекс Красюк подзвонив мені, щоб сказати, що Ф’юрі знімається з поєдинку, обставини більш ніж підозрілі. У цю сучасну епоху з усіма передовими захисними щитками, доступними бійцям найвищого рівня, а також великими рукавичками, які використовуються під час спарингу, мені здається неможливим, щоб він отримав таку травму під час спарингу. На мою думку те, що сталося, підозріле, можливо, тому, що Ф’юрі не був готовий до бою. Можливо, він був сильно виснажений у спарингу, і їм потрібно було виграти собі більше часу”, – зазначив Лапін.

У той час як деякі вболівальники все ще скептично ставляться до бою, керівник Саудівської Аравії Туркі Алальших вжив запобіжних заходів, щоб спробувати зупинити це, заявивши, що якщо будь-який з боєць відмовиться від бою 18 травня, він повинен заплатити штраф у розмірі 10 мільйонів доларів.

Нагадаємо, стало відомо, скільки отримають боксери за бій. На боксерів очікує вражаючий гарантований гонорар за поєдинок.

Так, Усик заробить 27 мільйонів фунтів (34 млн доларів). Це трохи менше за його рекордний заробіток, який він отримав за реванш з Ентоні Джошуа. Натомість Ф’юрі отримає значно більше – 55 млн. фунтів (69 мільйонів доларів). Цей гонорар стане для Циганського короля найвищим у кар’єрі.