Курча для схуднення: їжте цю частину курятини, щоб спалити жир і наростити м’язи
Найбільш корисним є біле м’ясо з грудки, яке має мінімум жирів, цукрів і крохмалю. Його глікемічний індекс рівний нулю. Якщо їсти курку регулярно, то поліпшиться стан шкіри, покращиться функціонування печінки і жовчного міхура, зміцниться імунітет. Американські науковці встановили, що регулярне споживання курячого бульйону збільшує стійкість організму до вірусів і дихальних хвороб. Розповідаємо, чому курятина корисна і що станеться, якщо їсти куряче м’ясо кожен день.
Чим корисне куряче м’ясо
Куряче м’ясо – це продукт, який містить важливий для нашого організму білок. Адже всі процеси в нашому тілі залежать від амінокислот – продуктів розщеплення білка. Вони як цегли, з яких складається наше тіло. І коли їх не достатньо, ми хворіємо. А курятина може наситити наш організм цими речовинами, бо вона містить усі амінокислоти, включаючи ті, яких немає в рослинних білках.
Також куряче м’ясо містить багато вітамінів і мінералів, таких як магній, калій, кальцій, марганець, цинк, фосфор. Сто грамів курки дає організму денну норму білка, жиру і вуглеводів.
Що трапиться з тілом, якщо їсти курку кожен день
Спалюються зайві кілограми
Це найкорисніше м’ясо, яке легко засвоюється, не обтяжує кишечник, не накопичується у вигляді жиру на тілі. Воно містить селен, магній, кальцій, які прискорюють метаболізм. А амінокислота лейцин стимулює ріст м’язової тканини і спалює надлишковий жир на тілі.
Наповнить енергією
Якщо ви відчуваєте хронічну втому або потребуєте відновитися після хвороби, то куряча грудка і бульйон допоможуть вам. Ці легкі страви добре відновлюють сили і наповнюють енергією на довгий час.
Поліпшиться стан шкіри та волосся
Курячий бульйон містить багато колагену, який сприяє пружності шкіри, міцності і блиску волосся. Крім того, така страва зміцнює кістки і нігті. Найкраще варити бульйон з домашньої курки, він міститиме багато колагену і вітамінів.
Зменшиться дратівливість
Курятина містить вітаміни групи В, які позитивно впливають на нашу нервову систему, покращують сон і знімають стрес. Амінокислоти, які містяться в курячому м’ясі, допомагають виробляти гормон щастя – серотонін. Завдяки ньому ми відчуваємо себе розслабленими і щасливими, зникає почуття тривоги.
Нормалізується робота серця
Магній, який міститься в курятині, зміцнює серцевий м’яз і сприяє пружності судин. А корисні речовини і мікроелементи нормалізують тиск, знижують рівень “поганого” холестерину і запобігають розвитку серцевих хвороб.
Читайте також:
- Допоможе тримати цукор в нормі: цінні властивості булгуру про які ви не здогадувалися
- ТОП-5 напоїв, які знизять холестерин без ліків