Знавці техніки та артистизму: у Кам’янському змагалися юні акробати

17 лютого на базі ДЮСШ№4 пройшов чемпіонат Кам’янського зі спортивної акробатики.

Змагання зібрали близько 100 учасників з ДЮСШ№4 та ДЮСШ№1 – спортшкіл, які розвивають спортивну акробатику в нашому місті. Свою майстерність демонстрували спортсмени від третього та другого дорослих розрядів, кандидати у майстри спорту та вікові категорії 13-19 та 12-18.

Протягом дня учасники демонстрували неймовірні акробатичні вправи, пов’язані із збереженням рівноваги, тобто балансування, і обертанням тіла з опорою і без опори.

На змагання завітали почесні гості: начальник управління молоді та спорту Анатолій Івашина, директор СК “Прометей”, депутат від партії “Бджола” Андрій Дроговоз, директор ДЮСШ №4 Олександр Кірпа, директор ДЮСШ№1 Микита Івашина, президент кам’янської Федерації спортивної акробатики Анна Романова та головна суддя змагань Лариса Коновалова.

– Шановні спортсмени, вельмишановні тренери та гості змагань, за дорученням міського голови Андрія Білоусова, вітаю вас зі спортивним святом, – сказав А.Івашина. – Бажаю здобути найкращі результати. Приємно, що в цей важкий для нашої держави час ви маєте можливість вийти на цей прекрасний килим і продемонструвати свої навички. І все це завдяки нашим воїнам, які виборюють незалежність нашої держави. Сьогодні у нашому місті працює 8 тренерів спортивної акробатики, цим видом спортом на постійній основі займаються близько 200 спортсменів на базі ДЮСШ№4 та ДЮСШ№1. Ми дуже віримо, що у вас велике майбутнє у спорті. Пишаємося вами!

Тренер ДЮСШ№1, суддя змагань, Тетяна Котова розповіла, що на змаганнях судді оцінювали техніку та артистизм, адже мало просто показати вправу, треба ще вловити музичний ритм. Найкращі спортсмени змагатимуться на наступних змаганнях.

– Зараз ми готуємося до чемпіонату області, який проходитиме в Кам’янському 1-3 березня. Потім до чемпіонату України, який також відбудеться у березні у Вінниці або Львові. Найкращі спортсмени представлятимуть наше місто на цих змаганнях.

До речі, в нашому місті стало більше кандидатів у майстри спорту зі спортивної акробатики. Такі жадані посвідчення отримали вихованці ДЮСШ№1 Лілія Макарова та Михайло Варенюк.