Форвард “Дніпра” не допоможе збірній України у кваліфікації Євробаскету-2025

Форвард “Дніпра” Володимир Конєв пропустить матчі збірної України з баскетболу у кваліфікації Євробаскету-2025 зі Словенією та Португалією.

Гравець травмувався у поєдинку Суперліги із “Прикарпаттям-Говерлою”. Конєву діагностували частковий надрив м’яза стегна. На відновлення форварду знадобиться близько трьох тижнів.

“Синьо-жовті” розпочнуть підготовку до поєдинків кваліфікації Євробаскету-2025 зі Словенією та Португалією 17 лютого у Ризі, а 20 лютого вирушать до Словенії, де зіграють перший матч відбору. До розширеного списку команди увійшли 16 гравців.

Підопічні Віталія Степановського відкриють кваліфікаційний турнір матчем зі Словенією 22 лютого. Потім “синьо-жовті” зіграють із Португалією 25 лютого. Номінально “домашній” для України поєдинок пройде у Ризі. Третім суперником українців у групі А є Ізраїль.

Кваліфікація чемпіонату Європи проходитиме під час трьох вікон: 19-27 лютого 2024 року, 18-26 листопада 2024 року та 17-25 лютого 2025 року. Кожна збірна проведе дві гри у кожному вікні. Для виходу у фінальну частину Євробаскету збірної України необхідно зайняти одне із трьох перших місць у групі.