Кам’янський кікбоксер Тимур Колішевський отримав право виступати на чемпіонаті світу

Вихованець Кам’янської федерації кіокушин-кан карате Тимур Колішевський 10 лютого в німецькому  Дуйсбургу став срібним призером турніру Samonte Cup. Ці змагання були відбірковими на Чемпіонат світу-2024 за версією WKU.

Про це повідомив президент Кам’янської федерації кіокушин-кан карате Євген Колішевський.

Тимур виступав у двох розділах: “full-contact” та “kick-light”. У розділі “full-contact” Тимуру довелося провести поєдинки з неодноразовим чемпіоном міжнародних турнірів, срібним призером Чемпіонату Світу-2023. У розділі “kick-light” півфінальний поєдинок пройшов проти Чемпіона Німеччини з тхеквондо, а фінальний поєдинок проти Чемпіона Світу-2023 серед юніорів з кікбоксингу за версією WKU. За результатами виступів Тимур Колішевський зайняв друге місце, підтвердив персональну кваліфікацію та отримав доступ на участь у Чемпіонаті Світу-2024 за версією WKU.

Тимур Колішевський займався кіокушин-кан карате з 4 років. З раннього віку виступав на змагання одразу у двох розділах: “ката” (демонстрація техніки) та “куміте” (поєдинки). У 16 років (2022 рік) через військову агресію з боку РФ Тимур був змушений виїхати з України до Німеччини. Перебуваючи під соціальним захистом уряду Німеччини, Тимур продовжує здобувати освіту, працювати і займатися спортом. У Німеччині, за місцем проживання Тимура немає секцій з кіокушин-кан карате, тому йому довелося продовжити свої заняття спортом у секції з кікбоксингу. Займаючись кікбоксингом лише півтора року, Тимур встиг кілька разів стати Чемпіоном та бронзовим призером Німеччини.