Магучіх із новим рекордом виграла “золото” Millrose Games у Нью-Йорку

Чемпіонка світу зі стрибків у висоту Ярослава Магучіх виграла свій другий турнір у 2024 році. Дніпрянка перемогла на змаганнях Millrose Games у американському Нью-Йорку.

Ярослава пропустила перші позначки та розпочала виступи з висоти 1,90 метра, яку взяла з першої спроби. Аналогічним чином їй підкорилися дві наступні планки – 1,94 та 1,96 метра.

Лише з третьої спроби Магучіх взяла висоту 2,00 метра – але на той момент у неї вже не залишилося суперниць, і українка забезпечила собі золоту медаль.

Ярослава зробила спробу вдруге поспіль оновити світовий рекорд сезону та взяти висоту 2,05 – але не змогла це зробити з трьох спроб. Проте для конкретного турніру двометрова висота Магучіх стала новим історичним рекордом.

Нагадаємо, наприкінці січня українська стрибунка у висоту провела свій перший старт у новому році. На змаганнях World Athletics Indoor Tour у німецькому Коттбусі вона не просто здобула перемогу, а встановила новий рекорд сезону, а також повторила свій третій найкращий результат у кар’єрі.

Крім того, у грудні Магучіх була визнана найкращою спортсменкою України в сезоні-2023.