ТОП-5 найкращих напоїв для сну

Чи відчуваєте ви труднощі з засинанням або ж прокидаєтеся протягом ночі багато разів? Не хвилюйтесь, ви не самотні! Багато людей стикаються з проблемами сну. Розповідаємо, які ж напої допоможуть вам швидше заснути та покращити якість вашого сну.

Терпкий вишневий сік

Можливо, ви не підозрювали, але саме простий вишневий сік може стати тим напоєм, який допоможе вам нарешті насолодитися нічним сном.

Справа в тому, що вишні містять мелатонін — гормон, який допомагає налаштовувати наш природний цикл сну. Крім того, терпкі вишні можуть також покращити доступність триптофану – амінокислоти, яка співпрацює з мелатоніном для підтримки сну.

Чай з ромашки

Ви напевно чули про те, що чай з ромашки допомагає заспокоїтися та розслабитися. Цей трав’яний напій не містить кофеїну, і тому має релаксуючі властивості, які допоможуть вам легше заснути.

Особливо корисний цей напій для тих людей, які не можуть спокійно спати через стрес та нервовість. Крім того, ромашка є заспокійливим засобом і для вашого травлення та допомагає полегшити проблеми зі шлунком.

Зелений чай

Користь зеленого чаю для здоров’я не обмежується тільки нічним сном. Але для того, щоб отримати якісний відпочинок, вам потрібно вибрати сорт без кофеїну.

У цьому напої ви також можете знайти багато корисних антиоксидантів, які допомагають відновлювати та захищати клітини. Крім того, деякі речовини у зеленому чаї допомагають знизити тривогу та сприяють більш спокійному сну — особливо коли це стосується швидкості засинання.

Молоко

Так, випити склянку молока перед сном дійсно може бути дуже корисно. Звичайно, зазвичай ми думаємо, що молоко потрібне саме для підтримання здоров’я кісток та зубів завдяки кальцію у ньому, але цей напій може запропонувати набагато більше цілющих властивостей.

Він також корисний для серця та відіграє важливу роль у виробленні мелатоніну — гормону, що тісно пов’язаний зі сном.

Кефір

Якщо ви не дуже любите молоко, ви можете спробувати пити перед сном інший молочний продукт, а саме кефір, і він буде для вас не менш корисним. У ньому містяться корисні амінокислоти, що впливають на сон та допомагають підтримувати здоровий мікробіом кишківника.