Оминайте стороною: вершкове масло, що шкодить вашому здоров’ю

Вершкове масло — один з найпоширеніших інгредієнтів на наших кухнях. Його використовують для приготування каш, бутербродів, випічки та безлічі інших страв.

Однак, на жаль, не все вершкове масло, що продається на ринку, є якісним. Існує багато підробок, які не лише не мають корисних властивостей натурального масла, але й можуть бути шкідливими для здоров’я.

Яке масло краще не купувати

Варто уникати вершкового масла, яке має на етикетці слово “продукт” або лапки навколо слова “масло”, оскільки це зазвичай підробка.

Крім того, не варто брати масло, яке має жирність менше 78%, бо це не справжнє масло. Не купуйте масло від незнайомих виробників.

Не купуйте масло у невідомих людей, бо ви не можете бути впевнені, як воно було зроблене і зберігалося, краще обирайте масло в магазинах і супермаркетах.

Як обрати масло

Рекомендуємо обирати вершкове масло, яке має жирність не менше 78%, а найкраще — 82%. Чим вища жирність, тим більша ймовірність, що масло натуральне.

У складі масла мають бути тільки вершки, без будь-яких домішок або незрозумілих інгредієнтів. Колір масла має бути білим, а не жовтим.

На упаковці масла мають бути зазначені назва виробника, адреса виробництва та стандарт ДСТУ. Маркування держстандартів має бути 4399:2005, тому уважно читайте, що написано на етикетці.

Користь масла для здоров’я

Молочний продукт має багато переваг для здоров’я. Масло містить вітамін D3, який потрібний для здоров’я кісток, нервової системи та сприяє засвоєнню кальцію.

До цього ж, масло містить вітаміни К2, К1, А і Е, які допомагають зміцнити імунітет, підтримати гарний стан шкіри, здоровий зір та знизити ризик розвитку серцево-судинних хвороб.