У Кам’янському стартували змагання з баскетболу в рамках проекту “Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч”

У Камʼянському продовжуються змагання першого етапу загальнонаціонального проєкту “Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч” серед учнів закладів загальної середньої освіти під гаслом “Разом переможемо”, ініційованого Президентом України Володимиром Зеленським.

1 лютого на базі Ліцею №39 стартували матчі групового етапу змагань з баскетболу. У них взяли участь п’ять баскетбольних команд: Ліцею інформаційних технологій, Ліцею №21, Ліцею №29, “Енергія” Ліцею №30 та “Олімпія” Ліцею №39.

Привітати зі спортивною подією учасників проєкту завітали почесні гості: міський голова Андрій Білоусов, директор департаменту освіти Наталія Рева та начальник управління молоді та спорту Анатолій Івашина.

– Вітаю всіх учасників з відкриттям міського етапу змагань з баскетболу в рамках національного проєкту “Пліч-о-пліч”, який реалізовано з метою популяризації здорового способу життя серед школярів, – сказав мер міста. – Бажаю всім командам та тренерам гарних результатів. Впевнений, що серед команд визначиться кращий з кращих. Також хочу подякувати нашим захисникам, які боронять нашу країну, і завдяки яким ми можемо працювати, а наші діти навчатися та займатися спортом.

Для якісного проведення змагань головному судді Андрію Слюсару вручили грошовий сертифікат на придбання спортивного інвентарю.

Як зазначив Анатолій Івашина, на баскетбол зареєструвалися 17 хлопчачих і 3 дівочих команд. Загалом за звання кращого змагатимуться 17 шкіл.

– Баскетбол дуже популярний серед наших школярів, – зазначив А.Івашина. – Сьогодні свої команди з баскетболу є в 36 закладах середньої освіти міста. Вони вже провели внутрішньо-шкільні змагання та визначили переможця. І сьогодні розпочали турнір, де команди зіграють між собою і визначать переможців цього етапу, які позмагаються на районному рівні.

Ігри будуть проходити на базі Ліцею №39 протягом трьох тижнів. А в понеділок, 5 лютого, на базі Ліцею №21 стартують ще одні змагання – зі спортивного орієнтування. На них поки що зареєструвалися 7 команд.