Сало: український суперфуд, який може подарувати вам 100 років життя

Цей продукт дуже корисний для здоров’я, тому лікарі радять їсти його обов’язково. Він допомагає запобігти старінню, підсилює імунітет і поліпшує травлення.

Мова йде про сало. Дослідники, які вивчають раціон довгожителів, встановили, що цей продукт є частиною їхнього щоденного меню. Лікарі радять їсти сало регулярно, але не перебільшувати з кількістю, щоб зміцнити своє здоров’я і прожити довге і щасливе життя. Розповідаємо, як сало впливає на організм, чому варто їсти його кожного дня і кому від нього краще утриматися.

Як сало впливає на організм, якщо їсти його кожного дня

Сало складається на 90% з різних видів жирів. Крім того, воно містить вітаміни А, Е, D, які дуже потрібні для організму, щоб підтримувати всі функції на високому рівні. Тому сало можна назвати справжнім українським суперфудом.

Лікарі радять їсти по два шматочки сала всім, хто хоче знизити рівень “поганого” холестерину і очистити судини. Найкраще їсти сало з чорним хлібом і часником. Сало не завдає шкоди печінці і дарує відчуття насиченості на довгий час.

Сало також допомагає покращити роботу мозку і розвинути свої інтелектуальні здатності. Цей продукт діє на наш мозок так само, як і чорний шоколад. Сало має чудовий ефект на зміцнення імунітету, якість крові та профілактику онкологічних хвороб.

Якщо ви належите до категорії людей, які легко мерзнуть, то перед тим, як вийти на вулицю в холодну пору року, можна з’їсти кілька шматочків сала. Секрет у тому, що сало насичує організм корисними мікроелементами завдяки вмісту жирних кислот, які мають зігріваючий ефект.

Яка користь сала для шлунково-кишкового тракту

Сало дуже важливе і корисне для кишечника і шлунку. Воно сприяє правильному і регулярному виведенню жовчі, що попереджає різні запальні процеси в органах.

Також лікарі радять їсти сало, щоб поліпшити процеси травлення, що дуже важливо для здоров’я людей похилого віку. Бо цей продукт активізує виділення ферментів, які покращують обмін речовин, прискорюючи метаболізм.

Продукт містить ряд жирних кислот і вітамінів, які попереджають захворювання шлунково-кишкового тракту.

Чи можна їсти сало щодня і кому не слід його вживати

Так, сало можна їсти кожного дня, але у малих кількостях. Лікарі рекомендують вживати 20 грамів сала на день при помірному способі життя. А тим, хто займається спортом чи має активні фізичні навантаження, можна їсти 50 грамів сала щодня.

Сало не можна їсти тим, хто має проблеми із зайвою вагою, ожирінням, травленням, нирками та печінкою.