Антоніо Конте може стати новим тренером “Мілана” з сезону 2024/25

Як повідомляють італійський ЗМІ, Антоніо Конте може змінити Стефано Піолі на посаді головного тренера “Мілана” влітку 2024 року.

За наявною інформацією сам фахівець уже прийняв умови “червоно-чорних”. До того ж прихильників його приходу є Златан Ібрагімович, який з недавнього часу обіймає посаду в структурі міланського клубу.

Раніше стало відомо, що керівництво “россонері” незадоволене результатами команди під керівництвом нинішнього наставника. Претендентами на місце змінника Піолі називалися Роберто Де Дзербі (“Брайтон”) та Тіаго Мотта (“Болонья”).

54-річний Конте залишається без роботи після звільнення з “Тоттенгема” у березні 2023-го. За 17 років самостійної тренерської кар’єри Антоніо встиг попрацювати з “Ареццо”, “Барі”, “Аталантою”, “Сієною”, “Ювентусом”, збірною Італії, “Челсі”, “Інтером” та згаданим “Тоттенгемом”. Чотири рази ставав чемпіоном Італії, одного разу – чемпіоном Англії, зі “Скуадрою Адзуррою” доходив до чвертьфіналу Євро-2016.

“Мілан” займає третє місце в Серії А, відстаючи від лідируючого “Інтера” на вісім очок і на 9 пунктів випереджаючи “Рому”, що йде п’ятою. При цьому команда Піолі встигла вилетіти з Кубка Італії, а у груповому етапі ЛЧ-2023/24 вона посіла третє місце та знизилася до Ліги Європи. Там вона гратиме з французьким “Ренном”.