Салат чука: японська страва, яку варто спробувати

Салат Чука: що це і чи варто їсти регулярно

Салат Чука — це смачна, корисна і ситна японська страва на основі водоростей вакаме (ундарія пір’яста). Вони схожі на морську капусту, але м’якші та ароматніші.

Водорості вакаме використовують для приготування супів, салатів та закусок.

Переваги салату Чука

Ця страва з низьким вмістом калорій привертає увагу не тільки своїм чудовим смаком, а й корисними властивостями. Вона є цінним джерелом багатьох корисних речовин. Крім кальцію та йоду, вакаме містять ейкозапентаєнову кислоту, омега-3, тіамін та ніацин. У східній медицині вакаме застосовують для загального оздоровлення, очищення крові, поліпшення стану шкіри, зміцнення волосся та нігтів.

Якщо немає протипоказань, регулярне вживання салату Чука сприяє нормалізації роботи підшлункової залози та печінки, а також стабілізує процес жовчовиділення.

Ця страва з низьким вмістом калорій підходить і тим, хто дотримується дієтичного харчування. Відмовитися від вживання рекомендують людям, в організмі яких надлишок йоду та при будь-яких захворювань щитоподібної залози.

Салат Чука — рецепт в домашніх умовах

Ця апетитна та корисна страва чудово втамовує голод і має безліч шанувальників. Варто приготувати!

Що входить до складу салату Чука:

  • водорості вакаме сухі — 50-60 г;
  • соєвий соус — 3-4 ст. л.;
  • кунжутна олія — 3 ст. л.;
  • рисовий оцет — 2 ст. л.
  • цукор тростинний — 2-3 ч. л.;
  • часник — 1 зубок;
  • кунжут — 3 ст. л.

Приготування:

  1. Водорості залити теплою водою і залишити на 3 хвилини.
  2. Потім водорості відкинути на друшляк, промити і дати воді повністю стекти.
  3. Кунжут підсушити на сухій сковороді та охолодити.
  4. В маленькій мисочці змішати: соєвий соус, цукор, кунжутну олію, рисовий оцет та пропущений через прес зубок часнику.
  5. Залити водорості отриманою заправкою і добре змішати. Дати настоятися близько 1 години.
  6. Потім додати кунжут і ще раз змішати.

Салат Чука: з чим їсти

Подавати краще з горіховим соусом та шматочками лимона. Ніжний солодкуватий смак горіхового соусу чудово відтінить смак водоростей.