Кава для схуднення: як пити, щоб розігнати метаболізм і спалити жир

За результатами досліджень англійських вчених, одна чашка кави в день сприяє перетворенню білої жирової тканини в бурий жир. Це не тільки сприяє швидкому схудненню, але й поліпшує здоров’я. Розповідаємо, що таке бурий жир і як правильно вживати каву, щоб розганяти метаболізм і знищувати надлишкові жирові накопичення на тілі.

Яка користь бурого жиру для здоров’я людини

Бурий жир, як пояснюють науковці – це здорові жирові клітини, які необхідні організму для вироблення тепла та енергії. Тобто він корисний і дуже потрібний для нас. Чим більше жирової тканини перетвориться в бурий жир, тим краще для нашого здоров’я і самопочуття. І тим швидше почне спалюватися зайва вага на тілі.

Під час експерименту науковці виміряли кількість бурого жиру в піддослідних до того, як вони пили каву, а потім заміряли кількість тепла, що виділяли їхні тіла. Учасники експерименту, які випивали по одній чашці кави, виділяли більше тепла. Тому вчені зробили висновок, що кофеїн активно впливає на утворення бурого жиру.

Як вживати каву, щоб розганяти метаболізм і швидше схуднути: важливі правила

Не треба вживати каву на голодний шлунок

Кофеїн може негативно вплинути на слизову кишечника та шлунку. А якщо вживати каву після їжі, то активується метаболізм і калорії спалюватимуться швидше. Протягом дня метаболізм прискориться на 10-12%.

Треба вживати напій перед фізичними навантаженнями

Якщо випити каву за пів години до фізичних вправ, кофеїн підвищить енергетичну активність організму. Як результат сплеску енергії, збільшиться кількість спалюваних калорій.

Варто вживати лише чорну каву

Будь-який кавовий напій з додаванням цукру та молока може містити таку саму кількість калорій, як пиріжок чи булочка. Тому для схуднення необхідно вживати саме чорну каву, можна додавати мед замість цукру та знежирене молоко.