Зіпсовані печериці: як їх розпізнати
Коли ви хочете купити печериці у супермаркеті, вам слід звернути увагу на п’ять важливих речей.
Аромат
Печериці мають характерний “грибний” аромат, який не схожий на інші. Але ви відчуєте його тільки якщо гриби свіжі. Не беріть печериці, які мають запах хімікатів, зіпсування, вологого підвалу або інший невластивий аромат. Це може нашкодити вашому здоров’ю.
Слиз
Якщо на шапинці печериці є липкий слиз, це означає, що такі гриби треба викинути. Не їжте їх навіть якщо ви їх розморозили.
Шапинка
Свіжі гриби мають суху, гладку шапинку, яка має рівномірний колір. Печериці зазвичай білі або кремові, залежно від сорту. Якщо на шапинці є блиск — це значить, що гриби почали гнити. Ви не зможете зупинити цей процес навіть при високій температурі, тому не їжте такі гриби.
Плями
Навіть дрібні плями, яких не має бути на грибах, є ознакою того, що гриби не придатні до споживання. Ще одним показником того, що печериці не можна готувати, є пласка шапинка. Тому звертайте на це увагу.
Еластичність
Зазвичай гриби досить еластичні та тверді. Якщо ви зламаєте такий гриб і побачите, що він всередині білий — можете сміливо готувати з нього щось смачне. Якщо середина печериці темна, навіть якщо зверху вона виглядає свіжою, не їжте її.