Кам’янська боксерка – бронзова призерка Меморіалу Іштвана Бочкаї

З 15 по 21 січня в угорському Дебрецені проходив 68-й Меморіал Іштвана Бочкаї, в якому брали участь елітні боксери серед чоловіків та жінок.

Для української команди цей турнір став першим у 2024 році.

За результатами змагань, кам’янська боксерка Анастасія Черноколенко виборола бронзову нагороду. Дівчина представляє вагову категорію -66 кг.

У підсумку, жіноча і чоловіча збірні України з боксу на цих змаганнях вибороли другі місця в загальному медальному заліку. Наші спортсмени везуть додому 21 нагороду: 8 золотих, 5 срібних і 8 бронзових медалей.

Жіноча команда виборола 10 нагород:

  • “золото”: Ольга Шалімова (48 кг), Ірина Луцак (81 кг), Марія Ловчинська (+81 кг);
  • “срібло”:Анна Охрей (60 кг), Анастасія Саранюк (70 кг);
  • “бронза”: Тетяна Коб (50 кг), Ярослава Маринчук (50 кг), Анастасія Ковальчук (54 кг), Анастасія Черноколенко (66 кг), Кароліна Махно (75 кг).

Чоловіча команда України здобула 11 медалей:

  • “золото”: Юрій Захарєєв (71 кг), Ельвін Алієв (67 кг), Павло Іллюша (75 кг), Данило Жасан (86 кг), Дмитро Ловчинський (+92 кг);
  • “срібло”: Дмитро Куля (75 кг), Андрій Тишковець (48 кг), Олександр Гриців (+92 кг);
  • “бронза”: Руслан Цикало (60 кг), Данило Заморило (63,5 кг), Максим Кофан (80 кг).

Юрій Захарєєв другий рік поспіль став “найкращим боксером” Меморіалу Іштвана Бочкаї.

Меморіал Іштвана Бочкаї – один з найстаріших боксерських турнірів Європи, який проводиться в Угорщині з 1956 року. На цих змаганнях свої сили демонструють олімпійські чемпіони з боксу, чемпіони світу та Європи на аматорському рівні.

Минулого року українська команда посіла друге загальнокомандне місце, загалом виборола 17 медалей різних ґатунків.

Кам'янська боксерка - бронзова призерка Меморіалу Іштвана Бочкаї Кам'янська боксерка - бронзова призерка Меморіалу Іштвана Бочкаї