Спорт об’єднує: у Кам’янському проходить Кубок з плавання SWIM SHARKS Джуніор та благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ

20 січня на базі басейну “МіКомп” проходить Кубок з плавання SWIM SHARKS Джуніор серед спортсменів 2012 року народження та молодших.

Змагання для наймолодших

Змагання зібрали 235 спортсменів з восьми міст України: Дніпра, Запоріжжя, Кривого Рогу, Горішніх Плавнів, Полтави, Кременчука, Павлограда та Кам’янського. Наше місто представляють близько 80 плавців.

Привітати спортсменів з відкриттям змагань завітав начальник управління молоді та спорту Анатолій Івашина.

– Кам’янське дуже вдячне вам, шановні спортсмени, тренери, вболівальники, за вашу роботу, – сказав А.Івашина. – Вдячні за те, що наші спортсмени здобувають медалі найвищого ґатунку на змаганнях різних рівнів. Дякую батькам, які приділяють увагу своїм дітям і забезпечують можливість займатися цим прекрасним видом спорту. Дякую Федерації плавання нашого міста, його президенту, чемпіону світу Дмитру Краєвському. Від міського голови Андрія Білоусова бажаю спортсменам здобути  високих результатів, щоб наші діти отримали задоволення від змагань, від спілкування. А також безмежно дякую усім, хто зараз боронить нашу країну, хто сьогодні зі зброєю у руках відстоює нашу Незалежність. Дякую нашим воїнам. Слава Україні!

Учасники протягом дня випробовуватимуть свої сили в естафетному плаванні, на спині, брасі, вільному стилі, батерфляї та комплексному плаванні на різних дистанціях.

Директор ДЮСШ№5, президент Федерації плавання Кам’янського, тренер Дмитро Краєвський розповів, що кам’янські спортсмени на цих змаганнях мають хороші шанси.

– Змагання проводяться для тих, хто займається плаванням рік-два і для початківців, – зазначив Д.Краєвський. – У наших спортсменів хороші шанси на перемогу. Мало, хто в Україні проводить такі змагання серед таких маленьких спортсменів, які можуть випробувати свої сили, набратися досвіду та позмагатися між собою.

До речі, старші плавці, вихованці ДЮСШ№5, Микола Котенко, Роксолана Сулейманова, Анна Загоровська, Михайло Мішин, Володимир Китайцев, Володимир Шакула та Дмитро Краєвський-молодший потрапили до складу збірної України. Також Дмитро Краєвський є старшим тренером збірної України, і вже на наступному тижні він зі спортсменами Роксоланою Сулеймановою, Анною Загоровською та Михайлом Мішиним долучаться до тренувального збору, який проходить у Києві. Там спортсмени готуються до Олімпійських ігор. А Микола Котенко зараз готується до міжнародних змагань.

Благодійність – на часі

У день змагань хол басейну “МіКомп” став справжнім майданчиком мистецтва та допомоги.  Адже тут майстрині нашого міста організували благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ.

Організатором виступила президент Кам’янської федерації художньої гімнастики, тренер ДЮСШ№5, Яна Барвінок.

– Наша благодійна ярмарка направлена на підтримку Збройних Сил Україну, ми передаємо кошти 60-й бригаді, яка воює на Куп’янському напрямку, – розповіла Я.Барвінок. – Збираємо кошти на придбання мікроавтобусу, а також рацій.

На прилавку – різноманітні прикраси, мило, різні поробки, браслети, шпильки, іграшки, розписані Петриківським розписом відстріляні гільзи та багато іншого. Все це – ручна робота! А також кожен бажаючий міг зробити аквагрим.

Майстриня Вікторія розповіла, що сама постійно їздить на передову, а вдома в’яже по ночам, щоб все встигнути.

– На невелику іграшку можу витратити 3 години, – каже майстриня. – А взагалі не в’язала років 30, займалася бізнесом. Та, коли почалася повномасштабна війна, ми все втратили, переїхали в Кам’янське, і щоб хоч якось прийти до тями, почала в’язати, таким чином, допомагаємо.

Яна Барвінок закликає усіх небайдужих долучатися до благодійних ярмарок, які і надалі будуть проходити у нашому місті під час спортивних заходів.