Селерова дієта: як схуднути на 6 кг за тиждень

Селерова дієта – це спосіб не тільки схуднути, а й покращити своє здоров’я. За допомогою цього овоча ви можете за сім днів очистити свій організм від шлаків, підтримати обмін речовин, наситити своє тіло корисними речовинами та позбутися до шести кілограмів надлишкової ваги.

Селера має багато корисних властивостей

Селера містить вітамін С, вітаміни групи B, каротин у своїх листках. Також вона має кальцій, магній, залізо, фосфор, йод, які допомагають регулювати водно-сольовий баланс. Листя селери містить ефірні олії, які мають позитивний вплив на нервову та ендокринну системи

Основа дієти – це суп з селери. Це дієтична страва, яка готується зі стебла та кореня селери з додаванням овочів з низьким вмістом калорій.

Основні правила семиденної дієти на супі з селери

  1. Під час дієти ви повинні їсти суп з селери три рази на день або більше, якщо ви відчуваєте голод.
  2. Суп можна їсти холодним або гарячим.
  3. Для посилення ефекту вранці рекомендується випити склянку соку з селери. Щоб приготувати сік, ви можете використати молоду зелень селери і пропустити її через соковижималку. Ви можете додати до соку кілька крапель яблучного оцту. Такий сік треба вживати протягом трьох днів після приготування.
  4. Останній прийом їжі повинен бути не пізніше, ніж за дві години до сну.
  5. Потрібно контролювати кількість калорій. Щодня ви повинні отримувати не менше 1200 ккал. Для додаткового стимулу ви можете зважуватися та робити виміри кожні два дні.
  6. Щодня пити вісім склянок чистої води.
  7. Після закінчення дієти ви можете повторити її ще на сім днів, але повністю повторити її радять через кілька місяців.

Як підготуватися до селерової дієти

Якщо ви хочете досягти успіху з селеровою дієтою, то за тиждень до її початку вам слід уникати таких продуктів:

  • цукерки, вироби з борошна, хліб у великих кількостях;
  • жирне, смажене та копчене м’ясо, ковбасні вироби;
  • спиртні та газовані напої.

У вашому щоденному раціоні мають бути білки з нежирного м’яса, риби, кисломолочних продуктів, а також багато свіжих фруктів та овочів.

Приклад меню селерової дієти на 7 днів

Основна страва – це суп, приготований зі стебла та кореня селери та додаванням овочів. Суп потрібно вживати щодня від трьох разів на день та більше. Крім супу пити чисту воду, зелений чай, несолодку каву.

Крім супу можна споживати такі продукти:

  1. У перший день дієти – свіжі фрукти, окрім бананів.
  2. У другий – свіжі або консервовані овочі, крім бобових, горошку, кукурудзи. Можна також печену картоплю.
  3. У третій – разом з супом їсти фрукти та овочі, крім картоплі та бананів.
  4. У четвертий – до фруктів та овочів додати молоко з низьким вмістом жиру. Можна також один банан.
  5. У п’ятий – додати до дієти м’ясо з низьким вмістом жиру – варену яловичину, курку та свіжі томати.
  6. У шостий – їсти варену яловичину та листові овочі.
  7. У сьомий – варити рис з овочами. Можна фруктовий сік.

Дієту можна повторити ще на тиждень, але наступний раз робити її радять лише через кілька місяців.

Виходити з дієти треба поступово – не кидайте їсти суп з селери відразу, навіть якщо ви втомилися від нього, його треба їсти хоча б кілька разів на тиждень. Також для збереження результату корисно їсти салат зі свіжих листків та стебел селери хоча б два рази на тиждень.

Переваги селерової дієти

Регулярне споживання овочевого супу на основі коренів селери допомагає вивести з організму шлаки та токсини, нормалізувати обмін речовин, поліпшити роботу нирок та печінки. Селера містить органічні кислоти та ефірні олії, які надають цій рослині сечогінної і заспокійливої дії, а також позитивно впливають на шлунково-кишковий тракт і стимулюють роботу центральної нервової системи.

Протипоказання та обережність при дієті на селері

Селерова дієта не підходить тим, хто має хронічні захворювання шлунково-кишкового тракту, такі як гастрит, виразка шлунка чи дванадцятипалої кишки. Також від цієї дієти слід утриматися у разі серйозних порушень обміну речовин, цукрового діабету, анемії, захворювання щитовидної залози. Перед тим як почати цю дієту потрібно проконсультуватися з лікарем.

Готуємо суп з селери

Класичний рецепт

Беремо 400 г стебел селери, 400 г білокачанної капусти, 2 штуки перцю, п’ять томатів, все дрібно нарізаємо.

У каструлі закип’ятити два літри води, додати овочі, на сильному вогні варити 10 хвилин. Зменшити вогонь до мінімального та проварити ще 15 хвилин. Для смаку трохи додати солі, перцю, карі. Дати настоятися супу 30 хвилин.

Суп-пюре з кореня селери

Дві нарізаних середніх цибулини обсмажити на олії до золотистого кольору. Порізати соломкою одну моркву та 700 г кореня селери. Покласти овочі у каструлю з одним літром води.

Довести до кипіння, варити на помірному вогні 30 хвилин, щоб овочі були м’якими. Збити суп до однорідної маси в блендері. Додати 200 мл вершків. На смак додати сіль та прянощі.

Селеровий суп з томатним соком

Для приготування супу потрібно дрібно нарізати 200 г кореня селери, 6 цибулин середнього розміру, шість помідорів та стільки ж невеликих морквин, середній качан капусти та невеликий болгарський перець.

Все це покласти у місткість, куди налити півтора літра томатного соку.