Сир з штучними фосфатами та консервантами: які сорти варто уникати
Не кожен вид сиру може бути корисним для здоров’я, бо деякі з них містять у своєму складі небезпечні інгредієнти. Розповідаємо, які сорти сирів краще оминати, щоб не спричинити ризик захворювання серця чи кишківника.
Які сорти сирів не рекомендовано вживати для здоров’я
Плавлений сир для тостів
Це не справжній сир, а штучний продукт. Він містить багато небезпечних добавок, які шкодять здоров’ю. Наприклад, він містить фосфати, які можуть викликати захворювання серця, кісток та кишечника. Тому краще не їсти цей продукт.
Сири з малою жирністю
Замість жиру в таких продуктах використовують різні замінники, консерванти та стабілізатори, які дуже шкідливі для організму. Замість них краще вживати соєвий сир тофу, який містить багато корисних мікроелементів, які покращують здоров’я.
Сир зі зменшеним вмістом натрію
Цей макроелемент відіграє важливу роль у підтриманні клітинної рівноваги, регулюванні рідини в крові та клітинах. Також він допомагає передавати нервові сигнали. Коли виробник знімає з продукту один з головних елементів, то це означає, що там є щось інше, і не обов’язково корисне для організму. Тому сир зі зменшеним вмістом натрію не додасть здоров’я
Солодкий сир
Такий сир сам собою не несе жодної загрози для здоров’я. Але його не можна вживати тим, хто дотримується правильного збалансованого харчування. Також він містить штучні підсолоджувачі та доданий цукор, які можуть сприяти розвитку діабету та раку.