Як позбутися закладеності носа за 30 секунд

Зима — час, коли часто хворіємо і страждаємо від закладеності носа. Закладеність носа — це дуже некомфортний стан, який заважає нормальному життю. Закладений ніс може мати різні причини, від застуди до простого переохолодження або алергії.

Зазвичай ми намагаємося лікувати цей симптом різними засобами. Але існують і інші методи, як позбутися закладеності носа. Для цього можна зробити фізичну вправу, яка займе всього 30 секунд вашого часу, і яку ви можете виконати як вдома, так і на роботі. Тренер Сергій Фальштинський стверджує, що ця вправа стискає судини носа і наслідує ефект від крапель.

Правильне виконання вправи

Щоб зробити цю вправу, вам потрібно знайти зручне місце, де вас ніхто не буде турбувати. Оскільки вона не займає багато часу, ви можете зробити її і на роботі.

Ось кроки, які ви повинні зробити, щоб позбутися закладеності носа:

  1. Сильно стисніть зуби;
  2. Видихніть майже все повітря;
  3. Вирівняйте поставу;
  4. Підніміть голову догори;
  5. Почніть стрибати з п’ятки на носок, поєднуючи все попереднє. Зробіть так 30 разів;
  6. Зупиніться. Зробіть глибокий вдих і видих.

Ця вправа допомагає позбутися закладеності носа, тому що вона спричиняє виділення адреналіну в організмі, який звужує судини і схожий на дію спрею.

Ви можете робити цю вправу, якщо ви довго сиділи за комп’ютером і у вас заклало ніс, або ж ви замерзли, або, наприклад, плакали, і не хочете, щоб хтось помітив, що з вами не все гаразд.