Чоловіча збірна України з волейболу зазнала прикрої поразки від поляків на чемпіонаті СЄВЗА

З 10 по 14 січня у польському місті Ґожув-Велькопольськи чоловіча збірна України (U-20) змагається на чемпіонаті Східно-Європейської волейбольної зональної асоціації. За підсумками змагань визначиться володар єдиної прямої путівки на віковий чемпіонат Європи.

11 січня збірна України грала з господарями турніру, командою Польщі. На жаль подолати “польський бар’єр” нашим гравцям не вдалося.

Підопічні Володимира Романцова розпочали доволі потужно, користуючись можливостями атакувати раніше, ніж суперники вибудовували надійні блоки. Тож тривалий час вели – 11:8, 14:11, 17:14. Однак далі поляки різко змінили хід подій. В третьому сеті на майданчику розгорнулася справжня битва характерів. Відступати і, тим більше, поступатися ніхто не збирався.

Попри періодичні прикрі помилки, українські волейболісти викладалися на повну, а в кульмінаційні хвилини виявили дивовижну холоднокровність й останнє слово залишили за собою.

Четверта партія проходила за аналогічним сценарієм. І, здавалося, тай-брейку вже не уникнути. Та польські спортсмени виявилися спритнішими та вирвали перемогу. Таким чином, поки що ні чоловічій, ні жіночій збірним не вдалося здолати спритних поляків.

Результати 2-го туру

УКРАЇНА – ПОЛЬЩА – 1:3
(19:25, 15:25, 29:27, 23:25)

Україна: Куц (набрав 14 очок), Дегтяр (3), Горобець (13), Челеняк (10), Тонконог (11), Сидоров; Джуль (л), Ткачук, Кравченко (3), Самсонов, Щавінський.

Розклад матчів

  • 12 січня (п’ятниця). 18:00. Україна – Азербайджан
  • 14 січня (неділя). 21:00. Україна – Латвія

Трансляція буде доступна на ФБ-сторінці ГО “Федерації волейболу України”/Ukrainian Volleyball Federation.