Жіночий “Прометей” переміг “Ле-Канне” у п’ятому турі волейбольної Ліги чемпіонів

“Прометей” обіграв французький “Волеро Ле-Канне” у п’ятому турі жіночої Ліги чемпіонів з волейболу.

Команди рівно розпочали поєдинок, стрімко обмінюючись очками. Після подвійного блоку Діани Мелюшкиної і Марти Дрпи, влучного пострілу Світлани Дорсман та помилки Анни Котікової відрив між сторонами збільшився до п’яти балів (13:8). Наставник “Волеро Ле-Канне” Данило Пейович відреагував на цей ривок тайм-аутом. Однак після паузи українки не збавили оберти. Навпаки, вони піймали кураж і стали заробляти брейк за брейком – 25:20.

Хороший старт видали “червоно-білі” й в наступній партії, просто розгромивши опоненток – 25:13.

Тотальна перевага в попередній партії зіграла з номінальними господарками злий жарт. У третьому сеті “Прометей” вів 23:20, але провалив кінцівку – 24:26. Втім, наші спортсменки не занепали духом й все ж таки довели зустріч до підсумкової перемоги – 25:16.

Це другий тріумф “Прометея” у групі E. З шістьма очками українська команда замикає турнірну таблицю, але веде боротьбу за вихід із групи.

Згідно з регламентом, переможець групи прямо виходить до 1/4 фіналу Ліги чемпіонів. Другі команди всіх п’яти груп, а також найкраща серед третіх місць, розіграють ще три путівки до чвертьфіналу. Ще чотири колективи, які посіли треті місця, продовжать виступи у чвертьфіналі Кубка ЄКВ.

В останньому турі групової стадії “Прометей” зіграє з “Альбою Блаж”. Поєдинок заплановано на 16 січня.

  • Волейбол. Жінки. Ліга чемпіонів. Група Е. 5-й тур

“Прометей” (Україна) – “Волеро Ле-Канне” (Франція) – 3:1 (25:20, 25:13, 24:26, 25:16)