Українка Андріана Павлик увійшла до трійки найрезультативніших волейболісток турніру СЄВЗА

Жіноча збірна України з волейболу U-20 не тільки здобула срібну нагороду турніру СЄВЗА, а й відзначилася найрезультативнішою волейболісткою.

З 3 по 7 січня у литовському місті Шяуляй проходив чемпіонат Східно-Європейської волейбольної зональної асоціації серед жінок U-20. За підсумками змагань визначився володар єдиної прямої путівки на віковий чемпіонат Європи.

У запеклій боротьбі жіноча збірна України з волейболу U-20 посіла друге місце чемпіонату. Підопічні Артема Дихтяренка здобули чотири перемоги. Єдиної поразки українки зазнали від збірної Польщі, яка стала переможницею турніру та здобула єдину пряму путівку на чемпіонат Європи U-20.

Також одну з українських гравчинь відзначили почесним призом. Після закінчення змагань організатори СЄВЗА обрали кращих гравчинь турніру. Так, однією з лауреаток стала Андріана Павлик. Спортсменка увійшла до трійки найрезультативніших волейболісток турніру. У 15 зіграних партіях вона набрала 65 очок та отримала один із спеціальних призів Best Player.

Зазначимо, що наприкінці минулого року на чемпіонаті СЄВЗА у віковій категорії до 18 років юнаки під керівництвом Костянтина Рябухи та дівчата на чолі з Анастасією Котляренко теж посіли другі місця та здобули срібні медалі, програвши у вирішальному матчі збірним Польщі.

До речі, 10 січня, у Польщі чоловіча збірна України (U-20) також братиме участь у чемпіонаті СЄВЗА. У боротьбі за єдину пряму путівку на віковий чемпіонат Європи їх суперниками стануть команди Латвії, Естонії, Азербайджану та Польщі.