Українські волейболістки здобувають другу перемогу на чемпіонаті СЄВЗА

3 січня у литовському місті Шяуляй стартував чемпіонат Східно-Європейської волейбольної зональної асоціації серед жінок U-20. За підсумками змагань визначиться володар єдиної прямої путівки на віковий чемпіонат Європи.

Суперниками української збірної у другому матчі була команда Литви. Підопічні Артема Дихтяренка стикнулися з труднощами, які мало не стали для них фатальними. Помилки при подачах та захисті. У двох стартових сетах “синьо-жовті” не впоралися в захисті проти чужих атак Аріни Петучової (у підсумку набрала 23 очки) та Анастасії Єсипенко (17 очок). Також не склалося і в основної зв’язуючої Анастасії Горбаченко.

Відверто, шансів було мало, адже у третій партії наші програвали 0:6. Тоді головний тренер вдався до рішучих замін, які докорінно вплинули на перебіг подій на майданчику. Так, зв’язуюча Вероніка Тверда добре допомогла нашій команді на блоках, і конкретно “напрягла” в атаках іншу спритну виконавицю із заміни Андріану Павлик, яка почала нещадно атакувати литовську оборону.

Поєдинок ставав все запеклішим та цікавішим. Зокрема, у четвертому сеті, серією разючих подач суперниць змусила “посипатися” Кіра Жаркова. А вже на тай-брейку наші дівчата захопили ігрову ініціативу та змогли вирвати таку важку перемогу.

Результати 2-го туру

УКРАЇНА – ЛИТВА – 3:2 (22:25, 20:25, 25:15, 25:22, 15:6)

Україна: Горбаченко, Гейко (набрала 13 очок), Старостенко (16), Жаркова (16), Грицик (10), Герасимчук (13); Драпак (л), Прокопова (л), Тверда (6), Павлик (18), Жилінська.

ЕЙСИ: 4-6. БЛОКИ: 16-4.

Нагадаємо, у першому матчі українки обіграли латвійок 3:0 (25:15, 25:22, 25:21).

Сьогодні, 5 січня, о 14:30 збірна України проведе третій матч. Суперником буде збірна Азербайджану.

Календар матчів

  • 5 січня. 14:30. Україна — Азербайджан
  • 6 січня. 12:00. Польща — Україна
  • 7 січня. 12:00. Україна — Естонія

Трансляція доступна на ФБ-сторінці ГО “Федерації волейболу України”/Ukrainian Volleyball Federation.

До речі, 10 січня, у Польщі чоловіча збірна України (U-20) також братиме участь у чемпіонаті СЄВЗА. У боротьбі за єдину пряму путівку на віковий чемпіонат Європи їх суперниками стануть команди Латвії, Естонії, Азербайджану та Польщі.