ТОП-5 вправ з гантелями

Вправи з гантелями підійдуть для всього тіла, від м’язів ніг до м’язів рук. Вони забезпечують великі переваги, якщо їх правильно виконувати.

Залежно від того, займаєтеся ви вдома або у фітнес-клубі, ви можете зустріти кілька видів гантелей:

  • неопренові гантелі,
  • гумові гантелі, тобто м’які,
  • вінілові,
  • чавунні.

Різниця лише в матеріалі виготовлення.

Випади з гантелями

Можна робити випади при ходьбі або стоячи. Обидві версії дещо відрізняються механікою руху. Випади при ходьбі трохи складніше і задіють більше груп м’язів. Щоб правильно виконати цю вправу: Зробіть випад і опустіть стегна настільки низько, щоб створити кут приблизно 90 градусів у коліні вашої стоячої ноги. При цьому задня нога не повинна торкатися землі. Тримайте вагу тіла на передній нозі. Поверніться у вихідне положення.

Тяга гантелей тулубом вниз

Ця вправа задіє значну частину м’язів спини, особливо широкий м’яз спини. Підтримуйте себе рукою, щоб отримати досить великий нахил. Стопи повинні бути паралельні один одному. Візьміть гантелю і міцно потягніть її до області стегон. На вдиху поверніться у вихідне положення.

Жим гантелей лежачи

Це базова вправа з гантелями, яка розвиває м’язи грудей. Великою перевагою жиму гантелей є велика амплітуда рухів. Гантелі дозволяють сильно розтягнути і максимально напружити грудні м’язи. Ляжте на горизонтальну лаву і, тримаючи в руках гантелі, виконайте повільне опускання. Під час повторення гантелі повинні бути на висоті грудей. При максимальному розтягуванні почніть рух натискання, повертаючись у вихідне положення.

Підйом рук в сторони

Підйоми гантелей в сторони є одними з найкращих вправ, які задіюють бічні дії плеча. Тримаючи в руках гантелі, злегка зігніть лікті і контрольованим, енергійним рухом зробіть великий рух убік. Зупиніть рух на висоті плечей і поверніться у вихідне положення контрольованим рухом.

Згинання плечей з гантелями

Це вправа, яка ідеально задіює основні функції двоголового м’яза плеча, тобто згинання і обертання руки. Виконуючи згинання, не забудьте сильно обертати зап’ястя. Це дозволить вам максимально задіяти біцепси. Встаньте, злегка розставивши ноги, і почніть рух зі згинання руки та обертання зап’ястя. Зупиніть рух на плечі і поверніться у вихідне положення. Аналогічно почніть рух іншою рукою.