ТОП-5 вправ, які прокачають все тіло

Тренування на все тіло задіюють усі групи м’язів нашого тіла, тому не доведеться витрачати багато часу на тренування кожної окремої групи. Крім того, вправи досить прості, щоб виконувати їх будь-де.

Планка

Вправа задіює багато груп м’язів нашого тіла, тому ідеально підходить для тренувань. Ця вправа розвиває не тільки м’язи преса, а й м’язи плечей і рук.

  • Щоб правильно виконати планку: займіть вихідне положення, спираючись на стопи та передпліччя, підтягніть живіт, тримайте тіло рівно, намагайтеся не розгойдуватися вбік.

Виконуючи вправу, не можна забувати весь час тримати в напрузі м’язи, особливо преса.

Берпі

Це послідовність вправ, яка задіює все тіло. Крім того, це зміцнює витривалість, що є додатковою перевагою цієї вправи. Ця вправа задіє як м’язи грудей, так і м’язи стегна. Крім того, це допоможе нам збільшити динаміку та витривалість.

  • Для їх правильного виконання необхідно: встати у вихідне положення – стоячи, потім зробити скручування, потім – відтискання, встати та стрибнути. Потім повернутися у вихідне положення

Присідання

Можливо, це не та вправа, яка задіє все наше тіло, але вона дозволить тренувати всі м’язи стегна. Це проста, але дуже ефективна вправа, яка дозволить натренувати м’язи ніг. Якщо ця вправа для вас занадто проста, можна додати стрибок з піднятими ногами, щоб вони були на рівні грудей.

  • Щоб правильно виконати присідання: станьте рівно, розставте ноги на ширині стегон, зігніть коліна, поки сідниці не зіткнуться з литками, випрямитися і повернутися у вихідне положення. Повторити.

Відтискання

Вони також задіюють не все тіло, а тільки його верхню частину. Однак вони чудово поєднується з присіданнями, які задіюють нижню частину тіла. Якщо звичайні відтискання даються вам легко, підніміть праву ногу (а в наступному підході — ліву), це ускладнить вправу.

  • Щоб правильно виконувати відтискання, необхідно: прийміть вихідне положення, зігніть лікті, поки груди не будуть приблизно на 5 см над землею, випряміть лікті і поверніться у вихідне положення.

Поштовх стегнами

Це вправа, яка відмінно розвиває м’язи ніг, преса і кора. Ця вправа чудово доповнює всі попередні вправи. Вона задіє глибокі м’язи, про які ми часто забуваємо.

  • Для їх правильного виконання необхідно: ляжте на спину, підтягніть ноги вгору і поставте стопи рівно, підніміть стегна, поки не відчуєте опір, поверніться у вихідне положення та повторіть.