Ні в якому разі не розморожуйте так м’ясо: експерт попереджає про небезпеку

При розморожуванні м’яса потрібно бути дуже обережним. Багато людей роблять помилки, які можуть коштувати здоров’ю.

Як розморозити м’ясо безпечно

Експерт з харчування Кантх Шелкещо зазначає, що найкращий спосіб розморозити м’ясо – це залишити його в холодильнику на ніч. Чим повільніше цей процес, тим краще.

Поганою ідеєю, на його думку, буде класти заморожений шматок у гарячу воду, залишати м’ясо на столі на кілька годин, або розморожувати у мікрохвильовці. Адже м’ясо слід зберігати при безпечній температурі навіть під час розморожування. Це означає, що вона не повинна перевищувати 4 градусів Цельсія. Коли тепліше, бактерії мають ідеальні умови для розмноження, що становить загрозу для нашого здоров’я.

Як довго можна заморожувати м’ясо

Слід знати, що заморожування не зупиняє продукти від псування. Це лише подовжує термін їх зберігання та відкладає процес псування. Також варто знати, що м’ясо не зберігається однаково довго. Бекон або ковбасу можна зберігати в морозилці набагато менше, ніж, наприклад, котлети або стейки. Заморожувати бекон можна найкоротше – всього один місяць. Заморожені ковбаси, сосиски, нагетси без шкоди для здоров’я зберігаються 1-2 місяці. Зберігати в морозильній камері субпродукти або дичину можна до 4 місяців, яловичі котлети — півроку, а баранину і телятину — 9 місяців. Найдовше, до року, можна заморозити ростбіф, а також цілу курку та індичку.

Найгірші помилки при приготуванні м’яса

На більш пізньому етапі приготування страви також можна допустити багато небезпечних помилок. Промивати м’ясо не тільки непотрібно, але й небезпечно. Таким чином ми хочемо позбутися домішок і бактерій, але бризки води спричиняють рознесення їх по всій кухні. Також помилкою є використання однієї дошки для м’яса та інших продуктів. Інакше бактерії, виявлені на сирому м’ясі, можуть перенестись на інші продукти, які ми нарізаємо. Варто знати, що почистити обробну дошку не так просто, враховуючи, що вона часто зазнає незначних пошкоджень від ножа. Бактерії можуть успішно проникати в ці щілини.