“Зоря” завершила євросезон розгромною перемогою над “Брейдабліком”

“Зоря” на позитивній ноті завершила свій єврокубковий сезон, обігравши “Брейдаблік” у шостому турі Ліги конференцій – 4:0.

Луганчани, які приймали суперника в польському Любліні, влаштували славний бліц-криг – вже на 20-й хвилині на табло горів великий рахунок.

Спершу Едуардо Герреро скористався дитячою помилкою гостей в обороні. Потім Дамір Мумінович замкнув у свої ворота простріл В’ячеслава Чурка. Незабаром Петар Мічын втік до воріт правим флангом і спокійно розібрався з воротарем.

Решту часу м’ячем та ініціативою володів “Брейдаблік”. Ісландці мали чимало шансів розмочити рахунок, але десь їм не щастило, десь не вистачало майстерності, декілька разів виручив Олександр Сапутін.

Підопічні Юрія Коваля з задоволенням ходили у контратаки, Герреро втратив кілька моментів. Нарешті, Ігор Горбач зумів скористатися розрізним пасом Арсенія Батагова.

Таким чином, “Зоря” здобула першу перемогу за десять матчів у всіх турнірах. Її попередній успіх був датований 20 жовтня.

З сімома очками команда Коваля завершила груповий етап на третьому місці. Нагадаємо, шанси на євровесну бронзова призерка чемпіонату України-2022/23 втратила ще в попередньому турі. У плей-оф із квартету B пройшли “Маккабі Тель-Авів” (з першого місця) та “Гент”.

Осінню частину чемпіонату України луганці завершили на третьому місці з кінця. У 18-му турі УПЛ “Зоря” зіграє проти “Ворскли”, базова дата – 24 лютого.

  • Ліга конференцій. Група B. 6-й тур

“Зоря” – “Брейдаблік” – 4:0 (3:0)

Голи: Герреро, 2, Мумінович, 11, автогол, Мічін, 19, Горбач, 76