У Кам’янському пройшов чемпіонат України з плавання серед параплавців

З 6 по 9 грудня в Кам’янському на базі басейну “МіКомп” відбувся чемпіонат України з плавання серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату, порушеннями зору та розумового і фізичного розвитку.

У змаганнях взяли участь 125 спортсменів з 20 регіонів України, які випробовували свої сили у брасі, комплексному плаванні, вільному стилі та плаванні на спині на різних дистанціях.

Найбільше нагород здобули столичні спортсмени, які показали на змаганнях хороші результати і вибороли 53 медалі, серед яких 24 золотих, 20 срібних та 9 бронзових нагород.

Трохи менше медалей у спортсменів Донецької області, які приїхали на змагання у складі 12 представників Слов’янської, Маріупольської, Краматорської, Соледарської та Миколаївської територіальних громад, і кожен з них поповнив медальну скарбничку регіону.

Загалом у активі Донеччини за підсумками чемпіонату України 44 медалі, серед яких 26 золотих, 14 срібних та 4 бронзові нагороди.

Також у змаганнях взяли участь 8 миколаївських плавців, які здобули 17 медалей: 10 золотих, 5 срібних та 2 бронзові.

Вихованець відділення плавання Кременчуцької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 1, майстер спорту України Євген Близнюк виборов І місце на дистанції 50 метрів брасом.

Сумські спортсмени вибороли 10 медалей. Спортсмени Рівного здобули 8 медалей, серед яких 3 золоті, 3 срібні та 2 бронзові медалі.

Студентка Таврійського національношо університету, параплавчиня Софія Федоренко стала чотириразовою Чемпіонкою України з плавання серед паралімпійців. Вона здобула перемогу на чотирьох дистанціях: 50 м вільний стиль, 200 м комплексне плавання, 100 м брас, 100 м вільний стиль.

Вихованець Херсонського регіонального центру “Інваспорт” Андрій Драпкін також виборов 4 золоті медалі. Він виборов першість на чотирьох дистанціях: 50 м вільний стиль, 100 м вільний стиль, 50 м брас, 100 м брас.

плавання плавання плавання плавання