Високо натягнув шорти: Ф’юрі вважає, що Усик програв Дюбуа

Чемпіон WBC в хевівейте Тайсон Ф’юрі (33-0-1, 24 KO) заявив, що українець Олександр Усик (21-0, 14 КО) у поєдинку з британцем Даніелем Дюбуа (19-2, 18 КО) дуже високо підняв свої шорти, із-за чого виникла суперечлива ситуація.

– Усик високо натягнув шорти, а коли бій скінчився, опустив їх нижче пупка, – коментує Ф’юрі. – Залиште це, адже ми не вчора народилися. Не треба помилятися, він програв цей бій.

Нагадаємо, промоутер Дюбуа Френк Воррен заявив, що вони подали апеляцію на результат поєдинку з Усиком.

Британець 26 серпня у польському Вроцлаві програв Усику технічним нокаутом. А наш боксер захистив чемпіонаські титули у надважкій вазі за версіями WBA (Всесвітньої боксерської асоціації), WBO (Всесвітньої боксерської організації) та IBF (Міжнародної боксерської федерації).

Одним із самих ключових моментів стався у 5 раунді, де Дюбуа пробив українцю нижче пояса. Тоді Усик не втримався на ногах і рефері зупинив бій, щоб дати нашому боксеру прийти до тями. Та Усик не тільки прийшов до тями, а й наприкінці 8-го раунду дав прочуханки Дюбуа: серією потужних ударів відправив його в нокдаун, і продовжив домінувати у 9-му. Рефері достроково завершив бій перемогою Усика технічним нокаутом.

Команда Дюбуа не визнала, що його прийом був брудним і подала апеляцію, хоча 29 серпня стало відомо, що WBA підтвердила перемогу Усика та підтримала рішення судді щодо скандального удару британця нижче пояса.