Українські паравеслувальники перемогли на чемпіонаті світу

З 3 по 10 вересня в сербському Белграді проходить чемпіонат світу з академічного веслування. Змагання мають статус кваліфікаційних на Олімпійські та Паралімпійські ігри 2024 року.

У змаганнях беруть участь спортсмени з Ізраїлю, США, Швеції, Японії, Німеччини, Нідерландів, Франції, Китаю, України та інших країн світу.

Україну на змаганнях представляють дві збірні. Збірна України з академічного паравеслування вже встигла завоювати дві золоті медалі. В двійці паракласу PR3 “золото” вибороли Іван Купрійчук та Андрій Сивих. Наші спортсмени обігнали німецьку пару Даніеля Мюллера та Моріца Гаґена.

В одиночці класу PR1 найкращою стала Анна Айсанова. Загалом наші параспортсмени мають 7 ліцензій на Паралімпійські ігри. Чемпіонат триватиме до 10 вересня.

У червні Паразбірна України з академічного веслування успішно виступила на Кубку світу, де виборола 5 високих нагород, серед яких – 2 золоті, 2 срібні та 1 бронзову та зайняла 4 загальнокомандне місце серед 18 країн світу. Тоді Команду України на цих змаганнях представляли 9 спортсменів і майже всі вийшли до фіналу.