Легкоатлет Андрій Проценко переміг на етапі Світового легкоатлетичного континентального туру

Легкоатлет Андрій Проценко перемагає на етапі Світового легкоатлетичного континентального туру з рекордом змагань.

4 вересня завершився турнір Gala di Castelli, що проходив в рамках Світового легкоатлетичного континентального туру категорії Silver у місті Беллінцона (Швейцарія). В змаганнях брав участь призер чемпіонатів світу і Європи, фіналіст Олімпійських ігор Андрій Проценко. У секторі стрибків спортсмен завершив змагання перемогою.

Максимальна планка змагань значилася на позначці 2.28 метри. Та ця висота не підкорилася нікому, тож володаря “золота” визначила висота 2.24 метри, яка стала рекордом змагань і яку взяли одразу чотири учасники, серед яких був і наш Андрій Проценко. Але лише досвідченому українцю це вдалося з першої спроби. Отже, він став переможцем, випередивши поляка Норберта Кобєльскі й італійця Стефано Соттіле, які розділили друге місце, та олімпійського чемпіона Токіо-2020 та новоспеченого чемпіона світу Джанмарко Тамбері з Італії.

Більше того, 2.24 – новий рекорд змагань. І тепер імена саме українців значаться серед рекордсменів зі стрибків у висоту як серед чоловіків, так і серед жінок. Наша Ірина Геращенко перемогла ще в 2019 році з результатом 1.94 метри, і тепер ділить звання рекордсменки з норвежкою Ханне Хаугланд.