Легкоатлетка з Дніпра Ярослава Магучіх підкорюватиме “Діамантову лігу”

Завдяки перемозі у китайському Сямені, 21-річна спортсменка з Дніпра, достроково вийшла у фінал “Діамантової ліги”.

На етапі престижного турніру у китайському Сямені українка виграла змагання зі стрибків у висоту. Вже здобувши перемогу з результатом 1, 95 м, Ярослава продовжувала підкорювати нові висоти. В угорському Будапешті спортсменка виборола “золото” для збірної України, взявши 2,02 м, вона встановила особистий рекорд сезону і повторила найкращий результат сезону у світі. Ця медаль стала першою за останні 10 років.

Визначна перемога забезпечила Магучіх достроковий вихід до фіналу “Діамантової ліги”, що відбудеться 16-17 вересня у американському Юджині.

Для спортсменки нагорода на чемпіонаті світу стала вже третьою. У 2019 та 2022 роках вона завоювали срібні медалі, стала бронзовою медалісткою Олімпійських ігор у Токіо. А тепер нарешті здобула омріяне “золото”.

Вона також отримала звання “Найкраща спортсменка серпня 2023 року”. Особисту тренерку Магучіх Тетяну Степанову визнано “Найкращим тренером серпня 2023 року”.

“Діамантова ліга 2023” стане чотирнадцятим сезоном найбільш рейтингової всесвітньої серії легкоатлетичних змагань просто неба, що з 2010 організовується Світовою легкою атлетикою. За регламентом атлети змагатимуться у 32 дисциплінах (по 16 для чоловіків та жінок) протягом 13 відбіркових етапів серії та зароблятимуть очки за місця, що посядуть на етапах, – від 8 очок за перше до 1 очка за восьме місце. Змагальна програма кожного етапу включатиме 14 дисциплін.