Українські стрілки продовжують виборювати нагороди чемпіонату світу

Ще дві нагороди здобули українці на чемпіонаті світу з кульової стрільби.

З 14 серпня по 1 вересня в Баку (Азербайджан) проходить чемпіонат світу з кульової та стендової стрільби, де розігрують не лише нагороди, але й ліцензії на Олімпійські ігри у Парижі-2024.

У змаганнях беруть участь спортсмени з Китаю, Польщі, Норвегії, Франції, Німеччини, Південної Кореї, Швейцарії, Австрії, України та багатьох інших країн.

Збірну України представляють 26 спортсменів з кульової та стендової стрільби.

30 серпня у стрільбі з малокаліберної гвинтівки по рухомій мішені, 50 м (повільний і швидкий рух) українська команда піднялася на першу сходинку п’єдесталу пошани. Чемпіонами стали: Денис Баблюк, Ігор Кізима, Данило Даніленко.
Ігор Кізима також відзначився “сріблом” в особистих змаганнях. Загалом у стрільбі по рухомій мішені чоловіча команда України вже здобула три “золота”, а Ігор Кізима виборов золоту та дві срібні медалі в індивідуальному заліку.
Загалом, у скарбничці збірної України 11 медалей, з них 5 золотих, 4 срібних та 2 бронзові. Наші спортсмени вже мають чотири олімпійські ліцензії на Ігри в Парижі-2024 у кульовій стрільбі та одну у стендовій стрільбі.

Змагання ще тривають. Повболівати за наших можна на каналі ISSF YouTube channel\
https://www.youtube.com/@issfchannel/featured

Результати доступні на сайті https://www.issf-sports.org/compet…/venue/schedule.ashx…