Стало відомо, хто став найкращим молодим футболістом року

Стали відомі результати голосування за найкращого молодого гравця 2023 року. Їх оголосили на 50-й ювілейній церемонії вручення нагород Асоціація професійних футболістів.

Переможцем став 21-річний вінгер “Арсеналу” Букайо Сака. Футболіст у попередньому сезоні взяв участь у 48 матчах усіх турнірів, забив 15 голів та зробив 11 результативних передач.

Що відомо про Букайо Саку

Букайо Сака – вихованець футбольної школи клубу “Арсенал”, дорослу футбольну кар’єру розпочав 2018 року в основній команді того ж клубу. Спочатку був у заявці серед гравців, що перебували на лаві запасних у фінальному матчі Ліги Європи 2019 року, але на поле не виходив.

Свій перший гол Сака забив у цьому ж році ударом з дальньої дистанції у ворота німецького «Айнтрахта» у Франкфурті в Лізі Європи.

У січні 2020 року забив дебютний гол у складі “канонірів” в Кубку Англії проти “Борнмуту” (2:1). Пізніше цей гол був визнаний найкращим голом раунду BBC Sport.

У грудні 2020, січні та лютому 2021 років нападника визнали гравцем місяця клубу “Арсенал”.

За підсумками сезону нападник був номінований на звання Гравця сезону Прем’єр-ліги, Найкращого молодого гравця сезону Прем’єр-ліги та Найкращого молодого гравця року за версією PFA.

Сака другий сезон поспіль визнаний найкращим гравцем “Арсеналу”, таким чином повторивши досягнення Тьєррі Анрі, якому це вдалось також двічі в 2003 та 2004 роках.