Олександр Усик нокаутом переміг Даніеля Дюбуа та захистив чемпіонські титули в надважкій вазі

Олександр Усик вдруге відстояв звання об’єднаного чемпіона світу з боксу в надважкій вазі. Першим нокаутом у гевівейті українець здолав британця Даніеля Дюбуа.

Дуель пройшла у польському Вроцлаві на Тарчинськи Арені.

36-річний Усик володіє титулами в своїй ваговій категорії з 2021 року, коли вперше переміг Ентоні Джошуа одностайним рішенням суддів. Відтоді Олександр здолав британця у реванші й зберіг пояси WBA, WBO, IBF, IBO та The Ring.

Дюбуа ж підходив до бою в статусі “регулярного” чемпіона WBA. Після єдиної поразки в кар’єрі – нокаутом від Джозефа Джойса у 2020-му – 25-річний спортсмен мав серію тріумфів.

Як пройшов бій

  • Вже у стартовому раунді Дюбуа пропустив від Усика джеб з правиці, що став головним моментом перших трьох хвилин поєдинку.
  • Інший джеб від Олександра “знайшов” суперника в другому раунді. Наш боксер пропустив удар у стегно, про який просигналізував рефері.
  • Згодом поєдинок було призупинено через зафіксований суддею удар Дюбуа українцеві нижче поясу. Після кількох хвилин на відновлення Усика, бій поновили. Олександр ще до кінця раунду виконав один з найпотужніших ударів вечора з лівої.
Усик - Дюбуа
  • На останніх секундах восьмого раунду Дюбуа вперше побував у нокдауні. Після комбінації ударів від нашого співвітчизника претендент став на коліно та зміг підвестився, після чого суперників розвів гонг.
  • Крапку в поєдинку поставив нокдаун Даніеля в дев’ятому раунді після потужного удару українця з правої. Суддя просигналізував про дострокове завершення бою на користь Олександра Усика!

Одразу після поєдинку наш спортсмен в рингу дав коментар, в якому розповів про свої емоції після протистояння.

– Я почуваюся добре. Дуже дякую за підтримку. Я присвячую цей поєдинок моїй країні та Збройним Силам України, а також команді, сім’ї та дітям. Слава богу за все! Слава Україні!, – сказав Олександр.

Статистика ударів Усик – Дюбуа

  • Число ударів (влучних): 359 (88) — Усик / 290 (47) — Дюбуа
  • Джеби (влучні): 206 (52) — Усик / 126 (13) — Дюбуа
  • Силові удари (влучні): 153 (36) — Усик / 164 (34) — Дюбуа

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Олександр отримає 75% від загального призового фонду – 6 мільйонів доларів, а Даніелю Дюбуа дістанеться 25% – 2 мільйони.