Сьогодні у Вроцлаві відбудеться бій за звання чемпіона світу боксу в надважкій вазі між українцем Олександром Усиком та британцем Даніелем Дюбуа

Цей бій вже охрестили головною подією 2023 року у світовому боксі.  Поєдинок відбудеться на стадіоні Tarczynski Arena. Орієнтовний початок – о 23:55 за київським часом.

За що битимуться

На кону стоятимуть чемпіонські пояси (IBF, WBA Super, WBO, IBO та The Ring), якими зараз володіє Олександр Усик. Для українця це другий обов’язковий захист титулів у суперважкій вазі.

Свій останній поєдинок українець провів 11 місяців тому – 20 серпня минулого року Усик переміг британця Ентоні Джошуа одностайним рішенням суддів та захистив чемпіонські пояси IBF, WBA Super, WBO, IBO. Це був матч-реванш.  До цього Олександр вже здобував перемогу над Джошуа 25 вересня 2021 року одноголосним рішенням суддів і відібрав у британця чемпіонські пояси WBA Super, IBF та WBO.

Дюбуа свій останній бій провів 7 місяців тому. 3 грудня минулого року британець здобув перемогу технічним нокаутом у третьому раунді над Кевіном Лереною у боротьбі за титули чемпіона світу за версією WBA.

бокс

Прогнози

Експерти майже одноголосно вважають, що Олександр Усик може перемогти Деніеля Дюбуа. Український боксер — фаворит серед спортивних аналітиків, які спираються на його досвід та навички. Тим паче, що Дюбуа перший відвів погляд у поєдинку поглядів, що може свідчити про його невпевненість перед чинним чемпіоном. Експерти впевнені, що Дюбуа не протримається всі 12 раундів.

У букмекерських конторах явний фаворит зустрічі – український боксер. Котирування на перемогу Усика — 1.15, на нічию — 26.00, на перемогу Дюбуа — 9.50.

Що кажуть самі учасники матчу

Сам Олександр Усик завив, що не згоден з прогнозами букмекерів, які вважають його фаворитом. Навпаки, він вважає себе андердогом (слабшим, «другим номером»)  у бою з британським претендентом, що додає йому мотивації.

А от британець висловився більш конкретніше і радикальніше. Він сказав, що закриє сьогоднішнє шоу одним ударом – нокаутує Усіка.

«Для мене він старий, і я повинен потрясти його. Зламати йому кістки, відібрати в нього все, вирвати в нього пояси» – заявив Дюбуа.

Думка експертів

Експерти вважають, що Усик, хоч і набагато старший за свого суперника, поки що не пережив остаточно свої найкращі часи. А Дюбуа лише наближається до найкращої форми в кар’єрі.

Так, на стороні британця силу і  молодість. До того, ж, він важчий за Усика (наш боксер важить 100,2 кг, а Дюбуа – 105,8 кг.) і має шанси перетиснути меншого суперника. Ще одна сильна риса Дюбуа – терпіння. В одному з поєдинкуі він декілька раундів боксував зі зламаною орбітальною кісткою.

Проте Дюбуа ще ніколи не боксував із таким само витривалим боксером, який ще й чудово працює комбінаціями. Крім того, він не має високої швидкості і просто видихнеться через ту інтенсивність, яку йому запропонує Усик у поєдинку. При таких розкладах, звісно, шансів у британця небагато.

До речі: напередодні поєдинку Олександр Усик отримав подарунок від бійців ЗСУ – ікону Божої Матері. Сподіваємося, це – ще одна гарантія перемоги нашого боксера.

Статистика

  • Олександр Усик вийде на ринг з непереможним рекордом у 20 перемог у 20 боях, 13 з яких закінчилися нокаутом.
  • В активі Даніеля Дюбуа 19 перемог, 18 з яких завершилися нокаутом та одна поразка в поєдинку Джо Джойса (28 листопада 2020 року).
  • За статистикою Дюбуа має велику перевагу у силі над українцем – його співвідношення перемог та нокаутів більше, ніж в Усика (Усик 65%, Дюбуа 95%).
  • Англієць має перевагу в зрості на два дюйми (близько 6 см), проте розмах рук у боксерів – однаковий.
  • Олександр Усик – шульга, його суперник – ортодокс.
  • Українець є більш досвідченим спортсменом, дебютувавши у 2013 році, тобто раніше за Дюбуа на 3 роки та 4 місяці, чий дебют у професійному боксі відбувся у 2017 році. Олександр Усик брав участь у 168 професійних раундах, Данієль Дюбуа – в 63.
  • Англієць посідає 8-ме місце рейтингу WBO.