“Динамо” мінімально програло “Арісу” в матчі кваліфікації Ліги конференції

“Динамо” стартувало з поразки в кваліфікації Ліги конференції УЄФА, поступившись грецькому “Арісу” з рахунком 0:1.

У минулому сезоні кияни вперше за дев’ять років не потрапили до топ-трійки команд чемпіонату України. Та з четвертої позиції вийшли до Ліги конференцій – третього найпрестижнішого єврокубка.

Суперники “Динамо” у третьому раунді розпочали свою кампанію ще наприкінці липня, залишивши поза турніром “Арарат-Вірменію” (2:1 після двох матчів).

Як пройшов матч

У стартовому складі команди Луческу замість Ваната з невідомих причин вийшов Беніто.

Перший тайм був багатшим на жовті картки, ніж на гольові моменти. Вже на 3-й хвилині Тимчик отримав “гірчичник” за фол у центрі поля, а невдовзі за аналогічне порушення й Шапаренко.

Після години гри суддя призначив суперечливий пенальті у ворота Георгія Бущана. Після подачі з флангу м’яч поцілив в Олександра Сироту, в якого арбітр зафіксував гру рукою. VAR на матчі не працював, 11-метровий реалізував Луїс Пальма – 1:0.

“Динамо” мало шанси врятуватися від поразки. На останніх хвилинах протистояння Ярмоленко виходив на вбивчу позицію з правого краю штрафного та вирішив пробити неробочою – голкіпер врятував.

Матч-відповідь, формально домашній для “Динамо”, відбудеться 17 серпня у румунському Бухаресті.

Переможець вийде в кваліфікаційному плей-оф на сильнішу команду в парі турецького “Бешикташа” та азербайджанського “Нефтчі” (перший поєдинок – 3:1).