Український студент виборов “бронзу” Всесвітньої Універсіади

З 28 липня по 8 серпня у Китаї проходять мультиспортивні ігри серед студентів з різних видів спорту – XXXII літня Всесвітня Універсіада.

Україну на цих змаганнях представляє 61 атлет у 10 видах спорту. Наші спортсмени роблять неабиякі успіхи, здобувши вже шосту медаль: 2 – “золота”, 2 – “срібла” та 2 – “бронзи”.

Так, тхеквондист Андрій Гарбар став бронзовим призером у ваговій категорії понад 87 кг. У півфіналі змагань студент Донбаської державної машинобудівної академії у рівній боротьбі поступився супернику із Китайського Тайбею. Обидва раунди завершилися внічию, але за додатковими показниками судді віддали перевагу тайбейцю, виявивши порушення у Андрія.

Ще одна українська тхеквондистка Марія Лабузова з Південноукраїнського національного педагогічного університету імені Ушинського поступилась у першому ж поєдинку у вазі до 62 кг.

Змагання Всесвітньої Універсіади-2023 проходять у 18 видах спорту, серед яких гімнастика, дзюдо, баскетбол, веслування, волейбол, плавання, фехтування, ушу, теніс, тхеквондо та інші. У змаганнях беруть участь студенти з 56 країн світу.