Останні новини

Молодіжна збірна України програла Сербії у заключному матчі відбіркового турніру Євро-2025 (відео)

- 16 Жовтня 2024, 08:10

15 жовтня молодіжна збірна України провела свій останній матч у відбірковому турнірі Євро-2025 (U-21) проти команди Сербії.

До цього поєдинку підопічні Унаї Мельгоси здобули вісім перемог у дев’яти матчах, і вже гарантували собі місце у фінальній частині турніру, незважаючи на поразку від Англії (1:2).

Вже на 1-й хвилині серби завдали удару в площину воріт. Українці відповіли, відправивши м’яч у сітку, але гол Краснопіра не зарахували через офсайд. Ярмолюк і Варфоломєєв також створили кілька небезпечних моментів, але на 21-й хвилині серби відкрили рахунок — Алексич перехопив м’яч поблизу нашого штрафного і після розіграшу з партнером пробив Нещерета. До перерви Шливич мав шанс подвоїти перевагу, але Ярмолюк встиг заблокувати його удар. Волошин пробив у площину воріт зі стандарту.

На початку другого тайму українці почали тиснути на суперника, але не змогли реалізувати свої моменти. Серби відповіли ударом Шливича на 66-й хвилині, а наші гравці не змогли відзначитися точністю — Квасниця схибив після відскоку м’яча від удару Рубчинського, а пізніше воротар сербів парирував удар Хланя.

У підсумку Сербія виграла з рахунком 1:0. Україна фінішувала другою у групі та вийшла на Євро-2025 (U-21) як одна з трьох найкращих команд, що зайняли другі місця.

Євро-2025 (U-21). Кваліфікаційний турнір. Група F

Сербія (U-21) — Україна (U-21) — 1:0 (1:0)

Гол: Алексич (21).

На сьогодні разом з Україною право на участь у турнірі, який відбудеться з 11 по 28 червня 2025 року, вже отримали Словаччина (господар турніру), Данія, Англія, Франція, Німеччина, Італія, Нідерланди, Польща, Португалія, Румунія, Словенія та Іспанія. Ще три учасники визначаться у плей-оф, які пройдуть з 11 по 19 листопада. Жеребкування для стикових матчів заплановане на 17 жовтня, а жеребкування фінальної стадії відбудеться 3 грудня в Братиславі.

Читайте також:

По темі