Останні новини

Збірна України зіграла внічию з Чехією в черговому матчі Ліги націй (відео)

- 15 Жовтня 2024, 08:10

14 жовтня національна збірна України продовжила свої виступи в Лізі націй-2024/2025, зігравши матч проти збірної Чехії у Вроцлаві.

Підопічні Сергія Реброва розпочали турнір з двох поразок від Албанії (1:2) та Чехії (2:3), але здобули перемогу над Грузією (1:0). З Чехією українська збірна зустрічається вдруге, проводячи номінально домашню гру в польському Вроцлаві.

Єдина зміна у стартовому складі українців полягала в тому, що Степаненко вийшов на поле замість Калюжного. Через травму команду покинув Різник, а поза заявкою на гру залишилися Бондар і Кабаєв.

На початку матчу обидві команди створили небезпечні моменти: Шапаренко не реалізував передачу Мудрика, пробивши повз ворота, а Трубін врятував команду після удару Шульца. Перевага поступово перейшла до чехів, і на 18-й хвилині вони відкрили рахунок після кутового, коли Черв влучив у нижній кут. Українці втратили Гуцуляка через травму, і його замінив Зубков.

Надалі українська збірна створила кілька перспективних атак, але жодна з них не завершилася ударом. Мудрик був особливо активним і мав шанс зрівняти рахунок на 43-й хвилині, але його удар влучив у руки воротаря Коваржа. Чехи забили другий м’яч перед перервою, але гол не зарахували через офсайд.

У другому таймі Україна зрівняла рахунок після того, як Крейчі зіграв рукою у власному штрафному, а Довбик реалізував пенальті. До 77-ї хвилини команди майже не створювали небезпечних моментів, але Трубін врятував команду після удару Клименти. Пізніше Зубков пробивав зі штрафного, але Коварж відбив. Яремчук, Матвієнко і Мудрик також не змогли влучити у ворота.

Матч завершився нічиєю 1:1, і після чотирьох турів збірна України посідає останнє місце у своїй групі.

Ліга націй-2024/2025. Група В1
4 тур

Україна — Чехія — 1:1 (0:1)

Голи: Довбик (53, з пенальті) — Черв (18).

Читайте також:

По темі