Українські фехтувальники вибороли дві нагороди на турнірі серії Satellite FIE

Українські фехтувальники відзначилися двома нагородами на турнірі серії Satellite FIE з фехтування на шпагах «St Duje’s Cup» у хорватському Спліті, що проходив 12-13 жовтня.

«Срібло» в особистих змаганнях чоловіків здобув наш дворазовий призер чемпіонату світу Роман Свічкар. 31-річний харків’янин гарантував собі нагороду перемогою в чвертьфіналі над другим сіяним естонцем Каспером Тафенау (15:9), у півфіналі здолав його співвітчизника Маркуса Сальма (11:6), а у фінал поступився чинному чемпіону Європи серед молоді Шомі Шомоді з Угорщини (9:15).

Для спортсмена нагорода стала першою в цьому сезоні, а для української чоловічої шпаги вже третьою – після бронзи Дениса Лаврентьєва в Белграді та Андрія Опанасенка в Женеві.

Ксенія Пантелєєва виборола «бронзу» у жіночому турнірі. 30-річна львів’янка у чвертьфіналі перемогла колегу по команді Юлію Мукоїд (15:3). А у фінал її не пустила володарка двох олімпійських нагород Токіо-2020 Катріна Лехіс з Естонії (11:15). Для Пантелєєвої це третя в кар’єрі медаль Сателіту. Загалом на турнірі в Спліті виступили 24 представниці України. Софія Сіденко, Анна Максименко та Юлія Мукоїд увійшли до Топ-8.

Читайте також: