Всеукраїнський турнір з художньої гімнастики Antares Cup зібрав у Кам’янському рекордну кількість учасниць

З 11 по 13 жовтня Кам’янське стало справжнім центром краси, спорту та неймовірних талантів. Впродовж трьох днів на базі СК «Прометей» за підтримки міського голови Андрія Білоусова проходить 3-й Всеукраїнський турнір з художньої гімнастики Antares Cup.

Змагання зібрали 680 учасниць зі всієї України, віком від 6 до 16 років. Наше місто представляють 80 спортсменок.

Привітати присутніх зі святом краси та спорту завітали почесні гості: міський голова Андрій Білоусов, начальник управління молоді та спорту Анатолій Івашина, директор СК «Прометей» Андрій Дроговоз, директор ДЮСШ №2 Лариса Чередник, заступник директора ДЮСШ №1 Микита Івашина, а також представники ГО «Бджола». Головним суддею та організатором турніру виступила Анастасія Черікова, а головним секретарем змагань стала суддя міжнародної категорії Альвіна Якимець.

– Шановні учасники змагань, судді, батьки, гості, вітаю вас на цьому чудовому турнірі, який кожного року збирає все більше учасників, – сказав мер. – В першу чергу хочу подякувати нашим Захисникам, завдяки яким наші діти мають можливість займатися спортом. Ми пишаємося тим, що в нашому місті вже третій рік проходить цей всеукраїнський турнір. Ми розуміємо, наскільки художня гімнастика – складний вид спорту, він вимагає цілеспрямованості та наполегливої праці. Кожна учасниця вже переможниця, адже ви дуже багато працюєте для того, щоб досягти результатів. Також вітаю тренерів, які вкладають в своїх спортсменів всю душу та свої знання. Батьків, які підтримують своїх дітей у занятті цим видом спорту. Приїздіть до нас знову і знову. Бажаю вам перемоги та миру!

На килимі гімнастки вражають своїми виступами у різних дисциплінах, таких як вправи без предмету, зі скакалкою, обручем, м’ячем, булавою та стрічкою. У деяких категоріях учасниці можуть самостійно обирати, з яким предметом виступати, демонструючи свої найкращі навички, майстерність та грацію.

Анастасія Черікова розповіла, що 3-й Всеукраїнський турнір з художньої гімнастики Antares Cup зібрав найбільшу кількість учасниць за всі роки проведення. Більше того, хотіли прийняти ще більше, але за три дні всі дівчата не встигли би виступити.

– Дякуємо міському голові за те, що допомагає та підтримує наші змагання, що ми можемо працювати в таких гарних умовах, – наголосила А.Черікова. – Ці змагання для дітей, бо діти – наше майбутнє. Завдяки таким турнірам наші діти можуть проявити себе в такі важкі часи. Спорт надихає і робить нас на крок ближче до перемоги.

Одна з учасниць – 10-річна вихованка кам’янської ДЮСШ№2 Варвара Суліма розповіла, що дуже задоволена цими змаганнями і що вони проходять на дуже високому рівні. Також дівчинка трохи розповіла про себе.

– Займаюся гімнастикою вже 6 років, – каже Варвара. – Це красивий, граційний, але дуже складний вид спорту, який вимагає багато часу на тренування, аби дійсно досягти успіхів. Мені є чим пишатися, маю безліч нагород, ставала неодноразовою призеркою змагань різних рівнів. Та все одно, ще є над чим працювати. Сьогодні демонструватиму вправи з булавами та обручем. Подобається, що змагання проводять в рожевих тонах, мого улюбленого кольору, який надихає мене на гарний виступ та перемогу.

Читайте також: