У Камʼянському провели міський чемпіонат зі спортивної акробатики

У пʼятницю, 11 жовтня, в Камʼянському на базі ДЮСШ №4 пройшов відкритий чемпіонат міста зі спортивної акробатики, присвячений памʼяті тренера Геннадія Горяїнова.

За нагороди змагалися 170 юнаків та дівчат з 6 міст України: Дніпра, Кривого Рогу, Покрова, Миколаєва та Олександрії. Наше місто на чемпіонаті представляли вихованці двох дитячо-юнацьких спортивних шкіл №1 та №4.

Учасників та глядачів на урочистому параді відкриття привітали: начальник управління молоді та спорту Анатолій Івашина, депутат Камʼянської міської ради від ГО “Бджола”, директор СК “Прометей” Андрій Дроговоз, директори ДЮСШ №4 і ДЮСШ №1 Олександр Кірпа та Микита Івашина, а також президент федерації спортивної акробатики Дніпропетровської області Лідія Секлицька, яка в цей день відзначила свій 80-річний ювілей.

“Шановні спортсмени, тренери, судді, представники федерацій та комунальних закладів фізичної культури і спорту нашого міста! Ми дуже раді, що знову маємо честь приймати змагання такого високого рівня. Особливо приємно бачити акробатів, які приїхали до нас вже не вперше. Ви продовжуєте тренуватися, навчатися та розвиватися, незважаючи на всі труднощі. Але ми повинні пам’ятати, що це стало можливим завдяки захисникам та захисницям, які сьогодні боронь нашу незалежність та свободу. Я бажаю усім учасникам, отримати справжнє задоволення не лише від змагань та здобутих результатів, а й від спілкування між собою”, – наголосив Анатолій Івашина.

“За дорученням міського голови Андрія Білоусова та від імені усієї спортивної спільноти хочу привітати з днем народження чарівну жінку, нашого друга і партнера – голову федерації спортивної акробатики Дніпропетровської області. Лідія Миколаївна, дякую вам за те, що ви завжди поруч з нами. За вашу мудрість, досвід і безмежну відданість вихованню нових поколінь спортсменів!”

За результати виступів, гості заходу нагородили переможців та призерів чемпіонату грамотами, медалями та кубками.

Як зазначила президент Камʼянської федерації спортивної акробатики Ганна Романова, наступним випробуванням для камʼянчан стане обласна першість. Після цього команда розпочне підготовку до всеукраїнських змагань, що відбудуться у Львові з 18 по 22 листопада.

Довідка

Геннадій Миколайович Горяїнов – видатний тренер, створив школу акробатики у Дніпродзержинську (зараз Камʼянське), майстер спорту, чемпіон у чоловічих парних вправах. За своє життя він підготував понад сорок майстрів спорту, членів збірної команди області та України.

Тренерську справу Геннадія Горяїнова зараз продовжують його учениці Лариса Коновалова, Ганна Романова, Людмила Шапорева, Ірина Романовська та Ірина Крупій.

Читайте також: