Кубок України з баскетболу серед жінок повертається у новому форматі

Кубок України серед жіночих команд повертається у новому сезоні українського баскетболу з важливими змінами. Основними нововведеннями стануть відновлення Кубку України та обов’язкова участь жіночих команд у чемпіонаті України з баскетболу 3х3.

Про це повідомили в Федерації баскетболу України.

У змаганнях за Кубок України візьмуть участь чотири команди Суперліги, а також чотири кращі команди Вищої ліги, які визначаться після першого кола чемпіонату Вищої ліги. Згідно з регламентом, команди будуть поділені на дві групи по чотири команди шляхом сліпого жеребкування. В кожній групі буде проведено ігри за коловою системою (одне коло).

Команди, що посядуть перші два місця в своїх групах, пройдуть до фінального етапу — Фіналу чотирьох. Він проходитиме в одному місті протягом двох ігрових днів, і там будуть розіграні медалі турніру.

Востаннє Кубок України серед жіночих команд був розіграний у лютому 2022 року, коли у фіналі “Будівельник” переміг “Київ-Баскет”.

Крім Кубку, команди Суперліги та Вищої ліги змагатимуться у чемпіонаті України з баскетболу 3х3 серед жіночих команд. Окремо будуть організовані змагання для дівчат 2009–2010 років народження. Під час сезону відбудеться три тури, а після завершення класичного баскетбольного сезону — фінальний етап.

Чемпіонат України серед жіночих команд у новому сезоні поділено на два дивізіони. У Суперлізі змагатимуться чотири команди: Франківськ-Прикарпаття, Київ-Баскет, ІнтерХім-СДЮСШОР ім. Літвака Б.Д, а також Вінниця-Медуніверситет, а у Вищій лізі — дев’ять: Франківськ-ПНУ-ДЮСШ-2, Рівне-ОШВСМ-ОСДЮСШОР, Збірна Полтавської обл.-БК Полтава-Баскет-СумДПУ-КДЮСШ№1, Інваспорт-СДЮСШОР-5 (Дніпро), Козачка-КПУ-ОДЮСШ (Запоріжжя), СДЮСШОР-4 (Миколаїв), ДЮСШ-УГСП (Переяслав), КІВС-СКІФ (Львів), ІнтерХім-2 (Одеса).

Читайте також: