Стрибунка у висоту Ярослава Магучіх – найкраща спортсменка вересня в Україні

Стрибунка у висоту Ярослава Магучіх визнана найкращою спортсменкою України за вересень 2024 року.

Експертна комісія Національного олімпійського комітету України відзначила чергове досягнення Ярослави – перемогу у фіналі Діамантової ліги з легкої атлетики, яку дніпрянка здобула третій рік поспіль. Найкращим тренером місяця стала Тетяна Степанова, особиста наставниця Магучіх.

Нагадаємо, раніше українська легкоатлетка визнавалася найкращою за підсумками червня та серпня (разом з боксером Олександром Хижняком). На початку минулого місяця Магучіх стала олімпійською чемпіонкою Парижа. Крім того, Ярославу було визнано найкращою спортсменкою України 2023 року.

Найкращим юним спортсменом країни у вересні став борець греко-римського стилю Єгор Якушенко, який став чемпіоном світу серед юніорів у ваговій категорії до 97 кілограмів. Нагороду найкращому тренеру юного спортсмена отримає наставник Єгора – Микола Єларінов.

Для Якушенка дана нагорода також не перша – він вже визнавався найкращим юним спортсменом України у червні 2024 року, після своєї перемоги на чемпіонаті Європи з греко-римської боротьби у ваговій категорії до 97 кг серед юнаків до 20 років.

Читайте також: